Harri vastasi huutoonsa

Eihän se elämää suurempi urheilutapahtuma ollut, mutta eipä siitä sellaista olisi kyllä millään konstilla saanutkaan.

JYP oli jo käytännössä varmistanut runkosarjan voiton, SaiPan asema pudotuspeliviivan ala-, mutta karsintaviivan yläpuolella oli niin ikään vakaa. Panokset eivät siis olleet pöydällä.

Mutta jotain jutun juurta kuitenkin. Harri Pesonen, jonka peluuuttamisesta tai oikeammin peluuttamatta jättämisestä on viime aikoina riittänyt polemiikkia, vastasi huutoon ja naputteli kymmenen "kiikaripelin" jälkeen tehot 1+1. Ensin näppärä alustus Antti Pihlströmin 2-0:aan ensimmäisen erän lopulla ja sitten omatekemä 3-0 toisen erän puolivälissä.

-Onhan se aina hienoa tehdä joku maali siellä täällä, kauden saldonsa 11+15=26:een kasvattanut Pesonen myhäili.

-Ja saatiin Pihlströmille se kolmaskymmenes, hän lisäsi.

Pihlström on tosiaan paukuttanut jo kolmekymmentä häkkiä, vaikka aivan kauden alkuhämärissä maalinteko oli luvattoman vaikeaa. Liigan maalikuninkaaksi Pihlström tuskin enää ehtii, sillä jäljellä on kolme kierrosta ja Jokereiden Janne Lahdella on viiden maalin etumatka. JYP-pelureille 30 maalin rajapyykki on kuitenkin harvinaista herkkua. Hurrikaanipaidassa siihen on viimeksi pystynyt muuan Tomas Chlubna kaudella 2001-02. Chlubnan ja Pihlströmin lisäksi "30 maalia JYPissä" -klubiin kuuluvat Jaroslav Bednar, Thomas Sjögren ja Risto Kurkinen, joten Pihlström on vasta toinen suomalaispelaaja, joka on Jyväskylässä pystynyt tämän haamurajan puhkaisemaan.

Nollapeliennätys

JYP-luotsi Risto Dufva oli tyytyväinen.

-Hyvä moraali, se kesti loppuun asti, vaikka tilanne oli mikä oli, Dufva sanoi.

Pitkästä aikaa yhdessä koko ottelun pelannut PPP-ketju sai myös kehuja.

-He olivat koko ajan vaarallisia hyökkäyspäässä ja loivat hyvin tilanteita. Ja tehtiin ylivoimamaali, se oli hienoa, RD hihkaisi.

Niinpä. JYPillä oli yksi ylivoimatilanne koko ottelussa ja sen kotijoukkue hyödynsi. Aika olikin, ennen tätä hurrikaanipaidat ehtivät tahkota 25 ylivoimatilannetta peräjälkeen tekemättä maaliakaan.

Pekka Tuokkolalle nollapeli oli kauden seitsemäs. Kun virkaveli Joni Myllykoskella on nollia yhdeksän, teki JYP yhden kauden nollapeliennätyksen SM-liigassa. Edellinen ennätyksen haltija oli Jokerit 15:llä nollapelillä, jotka pelasi yksinään eräs Tim Thomas.

JYP maali on ollut likipitäen noiduttu etenkin kotiotteluissa. 29 kamppailussa Tuokkolan tai Myllykosken takana on kolissut vain 34 kertaa. Tehokkain vierailija Hippoksella on ollut HIFK yhteensä kymmenellä maalilla kolmessa ottelussa. Jos Stadin kingien visiitit laskee tilastosta pois, on JYP päästänyt 26 kotiottelussa 24 maalia. Alle maalin per peli!

-Onhan se huima tilasto. En osaa sitä oikein selittää. Se kertoo siitä, että täällä voittaminen on joukkueelle äärimmäisen tärkeää, Dufva totesi.

Runkosarjan voitto takaa sen, että JYPillä säilyy kotietu niin kauan kuin pelit jatkuvat. Haaste onkin taisteluvireen ylläpito, sillä seuraava tosipeli on luvassa perjantaina 18. päivä, kun pelataan ensimmäinen puolivälierä.

-Sen takia nämä kolme jäljellä olevaa runkosarjan peliä pitää ottaa tosissaan. Kaksi viikkoa on vähän turhan pitkä aika, jos ajellaan ihan pintakaasulla, Dufva linjasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.