Nyt kajahti kova vaatimus – "JYPille päävalmentaja Ruotsista!"

JYPin kausi mallia 2017-18 päättyi siis viime torstaina, kun HIFK lähetti hurrikaanipaidat puolivälierissä kesälomille voitoin 4-2. Kaksi päivää myöhemmin JYP tiedotti antaneensa potkut päävalmentaja Marko Virtaselle.

Näihin asiohin kiekkostudio ottaa kiinni lujalla otteella.

- Kaudesta jää hyvänä muistona CHL-mestaruus, mutta SM-liigassa sekä runkosarja että pudotuspelit olivat melkoista vellomista. JYP ei onnistunut mentaalisesti lataamaan akkujaan sillä tavalla kuin olisi pitänyt. Se näkyi jo runkosarjassa. Hyvän ottelun jälkeen seuraavaan valmistautuminen jäi usein vajaaksi, Ilkka Kulmala arvioi.

- Ehkä Marko Virtanen toimi JYPin päävalmentajana yhden kauden liikaa, hän lisää.

Seuraajaspekulaatiot käyvät kiivaina ja siihen soppaan lusikkaa työnnetään tietysti myös. JYPissä ei ole koskaan ollut ulkomaalaista päävalmentajaa eikä koko SM-liigassakaan yhdeksään vuoteen.

- Pääomistaja Jukka Seppänen linjasi, että "tavoite on olla eurooppalainen huippuseura kaikilla tasoilla, ja siihen JYPillä on vielä matkaa". Se asettaa aikamoiset vaatimukset päävalmentajalle. Tilanne on nyt sellainen, että kaikki kriteerit täyttävä päävalmentaja voisi tulla Ruotsista, Tuomas Heikkilä väläyttää.

Onko Marko Virtanen hyvä valmentaja vai ei? Mikä erikoinen teoria keksitään Virtasen viimeisimmän jatkosopimuksen taustaksi? Mitkä vaatimukset tulevan päävalmentajan pitää täyttää? Mistä ihmeestä sellainen koutsi löytyy ja voisiko Erkka Westerlund sittenkin palata Jyväskylään kolmen vuosikymmenen jälkeen?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löytyy vastaus oheiselta videolta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .