Heikkilä & Kulmala: Pitäisikö miesten pelata jääkiekkoa naisten säännöillä?

KSML.tv:n ainakin puoliksi jästipäinen kiekkostudio tarttuu tiettävästi historiansa ensimmäistä kertaa naisten jääkiekkoiluun Suomen kotikisoissaan voittaman "moraalisen mestaruuden" myötä.

Hylätystä jatkoaikamaalista on kirjoitettu ja lausuttu jo kaikki mahdollinen, joten siihen ei enää pureuduta, mutta naislätkää käsitellään laajemmissa silmänaloissa.

- Olen kyllä joskus aiemminkin ehdottanut, että juteltaisiin naisten jääkiekosta..., Ilkka Kulmala sivaltaa alkajaisiksi.

- Voi olla, voi olla, Tuomas Heikkilä myöntyy.

Kulmala näkee, että kotiturnaus teki hyvää paitsi naisten jääkiekkoilulle, naisurheilulle ylipäätään lajista riippumatta. Kun Jenni Hiirikosken kipparoima joukkue raivasi tiensä finaaliin, se nousi kansakunnan kaapin päälle.

- Jos Suomi olisi ollut perinteisesti pronssiottelussa, ei mitään mullistavaa olisi tapahtunut. Nyt naiset tekivät vähän saman kuin nuorten maajoukkue kotikisoissa 2016. Naisleijonia seurataan jatkossa taatusti tarkemmin kuin tähän saakka, Kulmala arvioi.

Mutta miksi veteraanitoimittaja nostaa sunnuntain finaalin erääksi pitkän uransa ikimuistoisimmista hetkistä? Pitäisikö miesten turvallisuussyistä pelata jääkiekkoa naisten säännöillä? Miksi Heikkilä irvailee kansainvälisen jääkiekkoliiton (IIHF) olevan urheilun tasa-arvon edelläkävijä? Mitä studio lausuu KeuPan häkellyttävästä taipaleesta mestiksen pudotuspeleissä?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löytyy vastaus oheiselta videolta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .