Heikkilä & Kulmala: Viimeiset lätkälätinät uunista ulos – "Kiitos Ila!"

KSML.tv:n kiekkostudio saapui vappuaattona nykymuodossaan tiensä päähän. Ilkka Kulmala oli tänään viimeistä päivää töissä ja siirtyy hyvin ansaitulle eläkkeelle työskenneltyään Keskisuomalaisen toimittajana häkellyttävät 43 vuotta.

Mutta Ila ei olisi Ila ellei hän tekisi ihan oikeasti töitä myös viimeisenä työpäivänään. Studio pureutui Suomen leijonamiehistön tilanteeseen, kun MM-kisojen alkuun on aikaa puolitoista viikkoa. Kieltäytymisten aalto on runnellut Jukka Jalosen ja Jere Lehtisen joukkueenrakentamisprojektia koko kevään.

– Syitä kieltäytymisiin on varmasti monia, mutta ei ehkä olisi haitaksi, jos ilmapiiri joukkueen ympärillä olisi rennompi, ensimmäisen kerran jo 1978 MM-kisoista raportoinut Kulmala summaa.

 

– Se, että joukkueen johto ei kommentoi kieltäytymisiä millään tavalla, on ongelmallista pelaajien oikeusturvan kannalta. Se antaa kasvualustan kaikenlaisille huhuille, Tuomas Heikkilä huomauttaa.

Kiekkostudion lähetyksiä kaksikolla on takana pitkästi toista sataa, yhteisiä työvuosia lähes kaksikymmentä.

– Kiitos Ila!, summaa Heikkilä taipaleen lyhyesti ja ytimekkäästi.

Mutta miten kaksikko näkee leijonamiehistön tilanteen Slovakian MM-karkeloissa? Mitkä ovat neljä selkeää suosikkia? Miksi Kulmalalla on yllään KeuPa HT:n fanireleet?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löytyy vastaus oheiselta videolta, tässä muodossaan viimeistä kertaa!

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .