Heikkilän valmentama Jaroslavl hyvässä vireessä

Venäjän jääkiekkoliigan runkosarjavoittaja Ufa on aloittanut tiistaina alkaneet 16. joukkueen pudotuspelit vahvasti ja johtaa ottelusarjaansa Habarovskia vastaan 2-0. Myös runkosarjan kakkonen Ak Bars Kazan ja Jaroslavl ovat enää voiton päässä puolivälieräpaikasta.

- Meillä oli juuri palaverissa puhetta, että yritetään saada homma poikki heti perjantaina. Turha antaa vastustajalle yhtään toiveita, ettei tilanne vaan pääse kääntymään, Jaroslavlin suomalaispuolustaja Ari Vallin kertoi STT:lle puhelinhaastattelussa.

Jaroslavl aloitti räväkästi ja päihitti Lada Togliattin avausottelussa 4-1. Keskiviikkona tuloksena oli 3-0-voitto. Venäjällä pudotuspelit pelataan paras viidestä -systeemillä eli jatkopaikkaan tarvitaan kolme voittoa.

- Varsinkin ensimmäinen ottelu oli tehokkaasti hallussamme. Keskiviikon peli oli enemmän kyttäilyä. Ladalla on nuori ja yritteliäs porukka, mutta saimme myös sen ottelun ratkaistua eduksemme kolmannessa erässä, Vallin kuvaa.

Jaroslavlin päävalmentajana toimii Kari Heikkilä ja sen pelaajistoon kuuluvat suomalaisista Vallinin lisäksi laitahyökkääjä Tony Salmelainen sekä maalivahti Juuso Riksman.

- Pudotuspelit meillä aloitti maalivahti Semjon Varlamov, joka on nuori kaveri. Nollapeli keskiviikkona tietenkin pönkittää sitä, että hän jatkaisi maalilla, Vallin aprikoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.