"Helvetin hienoa!", hihkui jäätävä Helenius

Eräs suurimpia JYP-sankareita areenan kiirastorstaissa oli jäätävä veräjänvartija Riku Helenius. Jokerit riehui välillä hurrikaanipäädyssä minuuttitolkulla, mutta koko porukka näytti luottavan sataprosenttisesti siihen, että tavalla tai toisella tästä selvitään.

Ja mikäs on luottaessa. Jos uhrautuvasta puolustusmuurista lipsuu kiekkoja maalille asti, Helenius poimii niitä kovalla prosentilla. Molemmat jokerimaalit olivat tänään tekemällä tehtyjä, Heleniuksella ei niihin ollut osaa eikä arpaa.

-Olipahan oikein sellainen vieraskaukalon taisteluvoitto. Mitään hienouksia ei esitetty, mutta aivan helvetin hieno taistelu!, Helenius hihkaisi 3-2 -voiton ja toisen finaalikiinnityksen jälkeen.

Pälkäneen ainoalla NHL-pelaajalla ei ollut mitään sitä vastaan, että kiekko pyöri välillä pitkiä aikoja omissa.

-Pääsin hyvin rytmiin mukaan, laukauksia tuli koko ajan tasaisesti. Toisaalta täytyy antaa kenttäpelaajille tunnustusta, äijät peittivät laukauksia todella hienosti, Helenius kehui.

Pudotuspeleissä hän on rohmunnut selkeän ykkösveskarin paikan ja pelannut viisi ottelua kuudesta. Runkosarjassa melko tasaisesti Heleniuksen kanssa pelannut Joni Myllykoski on saanut tyytyä taustatuen rooliin.

JYP-Jokerit kapina jatkuu lauantaina Hippoksella kolmannella ottelulla. Helenius on jälleen valmis tolppien väliin kuin se kuuluisa partiopoika.

-Nämä ovat mahtavia pelejä. Kaikki mitä tulee, otetaan mielellään vastaan, Helenius tuumasi.

Tehottomat 3 - Kun mikään ei riitä

JYP-hyökkääjä vastasi outoon näätä-nimittelyyn: "toimittaja halusi omaa ekstraa"