Hidasta, Palauta, Kahvaa!

ASETELMA: Vielä joulun jälkeen näytti siltä, että HPK on tuomittu sarjan hännille tappelemaan karsinnan välttämisestä yhdessä Ilveksen kanssa. Nyt kellossa on kuitenkin toinen ääni, kun ritarinutut taistelevat viimeisestä pudotuspelipaikoista. Jopa sääliplayoffin kotietukin on vielä haarukassa.

Harri Rindellin potkujen jälkeen valmennusvastuun otti "peruskerho" Timo Lehkonen, joka on pelitavallisesti maajoukkueluotsi Jukka Jalosen opetuslapsi. Lisäksi Lehkonen on jämäköittänyt puolustuspelaamista, joka Rindellin aikana oli välillä pahastikin retuperällä. Lehkosen lyhyen päävalmentajauran saldo on kuusi voittoa ja kaksi tappiota. Lehkosen aikana HPK:n verkkoon on tehty vain kahdesti enemmän kuin kaksi maalia.

JYPille Kerho oli myrkkyä jo Rindellin valtakaudella. Kauden kolme kohtaamista ovat tuottaneet hurrikaanipaidoille vain yhden voiton. Sekin irtosi nihkein 2-1 -lukemin pahasti alakuloisesta ryhmästä vain viiikko ennen Rindellin potkuja. Nyt vastassa on huippuvireinen ja kiekottomana huomattavasti kurinalaisempi ryhmä. HPK hidastaa, palauttaa ja viivästää hyökkäyksiinlähtöjään, mikä on myrkkyä reipasta pelitempoa rakastavalle JYPille. Kun kiekko on vastustajalla, HPK kahvaa ja hakkaa mailalla. Hippoksen isännillä on edessä hikinen iltapuhde, etenkin jos tuomaristo ei ole tehtäviensä tasalla.

JYPin kokoonpanossa rotaatio pyörii edelleen vinhasti. Sairaslistalla ovat vain nilkkaansa poteva Pavel Skrbek sekä flunssainen J-P Hytönen. Päävalmentaja Jyrki Aho haluaa pitää koko porukan pelituntuman yllä ja kun Akatemia-työkalu ei enää ole käytettävissä, istuu ehjiäkin miehiä katsomossa. Tänään huilivuoron saavat Yohann Auvitu ja Olli Sipiläinen, tilalle tulevat Mikko Viitanen sekä Turo Asplund. Kerhon riveistä puuttuvat näillä näkymin Tuukka Mäkelä ja Juuso Honka.

ARVIO: Maalijuhlaa tuskin nähdään. 2-3 osumaa JYPille, 1-2 HPK:lle. Jatkoaikakin on mahdollinen.

SEURAA HEITÄ: Pappa vertyy kevättä kohden. Ei sillä, että Eric Perrinin syyskausi olisi mitenkään vaisu ollut, mutta alkukaudesta konkari oli fyysisesti kesäterässä. Joulun jälkeen Lavalin leijona on parantanut juoksuaan koko ajan ja on helppo ennakoida, että aikanaan pudotuspeleissä nähdään vieläkin parempi Perrin. Kemia Jani Tuppuraisen ja Harri Pesosen kanssa toimiii erinomaisesti. Syyskaudella liigan syöttöpörssin kärki naputteli 30 ottelussa tehot 5+21=26. Joulun jälkeen tahti on kiihtynyt, 17 matsin kertymä on 8+13=21. 310 SM-liigaottelua pelannut sentteri on kolmen osuman päässä sadan liigamaalin rajasta.

HPK:n ykkösketjua viime ajat johtanut Arsi Piispanen on naputellut yhden kauden piste-ennätyksensä uusiksi jo tässä vaiheessa. Ennen illan ottelua saldo on 9+14=23. Maalia JYP-kasvatti ei tosin ole iskenyt kuuteentoista kierrokseen, mutta syöttöpisteitä on samaan aikaan napsahdellut tasaista tahtia, yhteensä kahdeksan. 400 liigaottelun rajaa lähestyvä Piispanen näyttää löytäneen henkisen kotinsa Hämeenlinnasta. Menossa on toinen kausi HPK:ssa ja sopimusta vielä vuosi jäljellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.