Hippoksella Tuppuraisen juhlat - HIFK:lta todellinen yllätysveto!

ASETELMA: Kolmas puolivälierä rysähtää syliin nopeasti. Nordenskiöldinkadun perjantaisaunan löylyjen hiipumisesta ennättää kulua alle 20 tuntia, kun kiekko putoaa jäähän Hippoksella. Voisi ajatella, että se on tässä kohdin riemukkaan jatkoaikavoiton ottaneen JYPin etu, mutta toisaalta ammattimiehet nollaavat pelit nopeasti.

Toistaiseksi sarjassa on nähty kaksi ottelua, joissa pelillistä tahtipuikkoa melko suvereenistikin heiluttanut joukkue on lopulta hävinnyt pääsemättä edes johtoasemaan. Se on erikoista, mutta ei pudotuspeleissä mitenkään tavatonta. Eilisen ottelun perusteella vaikutti siltä, että pieni jaloissa olo sopii JYPille paremmmin kuin selkeä hallinta. Hurrikaaniryhmä pääsee paremmin ytimeen, kun se joutuu kamppailemaan hampaat irvessä. Tästä tämän kauden loistavin esimerkki lienee CHL-finaali.

Vaikka JYP löikin ottelusarjan 1-1 -tasatilanteeseen, parannettavaa löytyy edelleen rutkasti. Helsingissä voittomaalin iskeneellä Antti Suomelan ketjulla on ollut omat vaikeutensa. Jarkko Immonen kaapii aloituksia suorastaan kohtuuttomalla prosentilla, mutta hyökkäyssuuntaan ei ole ykkösketjun osalta tapahtunut. J-P Hytösen kakkosketjussa Miha Verlicilla on JYPin pelitavan sisäistäminen yhä kesken ja sloveeni joutuu miettimään liikaa. Se sotkee ketjun peliä.

Toki pudotuspeleissä ratkaisevat paljon myös ne kuuluisat henkimaailman asiat. Perinteikkään Helsingin jäähallin hiljentäminen pönkittää taatusti itseluottamusta. CHL-taipaleellaan JYP oli kerran jos toisenkin melkoisessa sillassa, mutta nosteli lopuksi kannua. On arvokasta pääomaa, kun joukkue tietää ja uskoo selviytyvänsä vaikka mistä.

JYP lähtee kamppailuun täsmälleen samalla kokoonpanolla, jolla se on pelannut kaksi aiempaakin puolivälierää. HIFK vaihtaa maalin suulla Kevin Lankisen Atte Engreniin, mutta muuten myös stadilaisten nippu on sama.

ARVIO: Minkälaisen boostin JYP eilisestä jatkoaikavoitostaan sai? On mahdollista, että hurrikaani hyppää väkevästi pelin päälle, mutta todennäköisempi vaihtoehto on ainakin numerollisesti tasainen vääntö. Sarjan voi sanoa nyt käynnistyneen toden teolla ja todennäköisesti mennään kamppailevampaan ja aggressiivisempaan suuntaan. 3-2 JYPille, jatkoajalla tai ilman.

SEURAA HEITÄ: Illan juhlakalu on JYPin varakippari Jani Tuppurainen, joka saa tänään täyteen sata pudotuspeliä SM-liigassa. Ne kaikki hän on pelannut hurrikaanipaidassa ja on myös ainoa JYPin mies, joka on tämän rajapyykin ylittänyt. Ottelutilaston lisäksi Tuppurainen on JYPin kaikkien aikojen pudotuspelitilaston ykkönen myös tehopisteissä ja syötöissä ja jaetulla ykköstilalla maaleissa yhdessä Tuomas Pihlmanin ja Ossi Louhivaaran kanssa. 99 pudotuspelissä Muhoksen miehen saldo on 22+39=61. Ja viikon kuluttua 38 vuotta täyttävä laitahyökkääjähän vain paranee vanhetessaan...

HIFK-vahti Kevin Lankinen on ollut kahdessa ottelussa erinomainen. Torjuntaprosentti nousee karvan yli 96:n, eikä ainuttakaan kolmesta JYPin tekemästä maalista voi laittaa maalivahdin piikkiin. Silti tappion tullen tuli komennus luukkuvahdiksi, kun torjuntavastuun ottaa tänään Atte Engren. Engren kuuluu Lankisen tavoin liigan veskarieliittiin, mutta silti maalivahdin vaihto on yllätys. Lankinen on puolivälieräsarjassa hyvin sisällä, Engrenin edellisestä ottelusta sen sijaan on aikaa yli kaksi viikkoa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .