Hippoksella hurjat panokset – Kärppien tähtihankinnat debytoivat

ASETELMA: Vielä tovi sitten näytti siltä, että Kärpät menee vastustamattomasti runkosarjan voittoon ja viheltelee mennessään. 92 pistettä keränneillä oululaisilla on toki edelleen kahdeksan pisteen kaula sarjakakkonen HIFK:hon ja KalPa sekä JYP seuraavat pisteen stadilaisia perässä, mutta ero on kutistumaan päin. Kärppien neljän edellisen ottelun saldo on kaksi tappiota varsinaisella peliajalla ja kaksi jatkoaikavoittoa. Eilen tuli kärsään kotikaukalossa Tapparalta.

JYPin tilanne suhteessa Kärppiin on äärimmäisen mielenkiintoinen. Kun joukkueet kohtaavat tämän ystävänpäivän kapinan lisäksi myös runkosarjan päätöskierroksella kuukauden kuluttua, voivat hurrikaanipaidat kuroa eroa kiinni kuuden pisteen verran pelkästään keskinäisissä kohtaamisissa. Se on kuitenkin työn ja tuskan takana, vaikka Kärpillä pieni suvantovaihe onkin ollut. Joka tapauksessa Hippoksen illassa nähdään erittäin tärkeä, jopa ratkaiseva, kamppailu runkosarjan voittotaistelun kannalta. JYPin on lisäksi pidettävä mielessä se, että luiskahtaminen ulos kuuden sakista on edelleen mahdollista.

Lepoetu ottelussa on selkeästi JYPin. JYP pelasi keskiviikkona Ilvestä vastaan Tampereella, kun Kärpät otteli maanantaina Porissa ja eilisen lisäksi myös tiistaina kotihallissaan. Vaikka kyseessä on kärkikamppailu, ei viikon neljänteen otteluun latautuminen ole mikään läpihuutojuttu.

Kauden kaksi aiempaa kohtaamista ovat olleet ääritasaisia. Kärpät voitti lokakuussa Hippoksella Dan Spangin 3–2 -jatkoaikamaalilla, marraskuussa Oulussa JYPin 2–1 -voittomaalin iski Petr Hubacek, jatkoajalla niin ikään.

JYPin kokoonpanosta puuttuvat pitkäaikaispotilaiden Mikko Mäenpään ja Mikko Viitasen ohella keskiviikon Ilves-ottelun tapaan Tuomas Pihlman sekä Juuso Ikonen. Kärpiltä on sivussa Ivan Huml.

ARVIO: Kaiken järjen mukaan odotettavissa pitäisi olla tasainen vääntö, eikä eteneminen kolmannen kerran tällä kaudella jatkoajalle ole ollenkaan poissuljettu mahdollisuus. 2–2 tai 3–3 lienevät lukemat.

SEURAA HEITÄ: Petr Hubacekin marraskuinen osuma Oulussa oli tshekkipolkijan kauden seitsemäs maali. Sen jälkeen mies saanut 23 ottelussa kiekon maaliin vain yhden kerran ja siitäkin on jo yli kuukausi aikaa. 18 minuutin keskimääräisellä peliajalla ja jatkuvalla ylivoimavastuulla se on todella vähän. Lisäksi Hubacekia on viime kierroksella riivannut outo vaiva, kiekkojen hukkaaminen huolimattomuusvirheiden seurauksena. Ovatko konkarin ajatukset lipuneet jo pudotuspelien puolelle?

Kärpät pestasi viikolla kaksi napakkaa täsmävahvistusta, kun aiemminkin Kärpissä pelanneet Lukas Kaspar ja Ben Maxwell siirtyivät Jugrasta. Kaspar oli KHL:ssa joukkueensa toiseksi tehokkain saldolla 16+16=32, Maxwell puolestaan miehitti sijaa kolme kerättyään tehot 14+13=27. Kumpikin tiedetään liigassa lähes piste per peli -tahtiin pystyväksi, joten kaksikosta on kevään mittaan pikkupedoille varmasti paljon iloa. Joukkueen hyökkäyskalusto on nyt liigan kovin. Maxwell ja Kaspar eivät pelanneet vielä Tapparaa vastaan, mutta debytoivat tänään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.