Hippoksella hyvät bileet

ASETELMA: JYP varmisti tiistaina runkosarjan voiton, jumbopaikka puolestaan on ollut jo kauan SaiPan omaisuutta. Näin ollen asetelma-osion voisi päättää tähän. Urheilullisesti ottelulla ei ole kummallekaan joukkueelle tuon taivaallista merkitystä. Jonkinlaisesta harjoituksesta kamppailu toki käy, etenkin SaiPalle, jolle runkosarjan voittajan kepittäminen olisi epäilemättä muheva itseluottamusruiske playout-otteluiden ensimmäiselle kierrokselle.

JYP vastaanottaa tässä ottelussa runkosarjan voittajalle kuuluvan Harry Lindbladin muistopalkinnon 17 vuoden tauon jälkeen. Siinä lienee riittävästi motivaattoria esiintyä perussarjan parhaan joukkueen arvolle sopivasti. On oikeastaan aika vaikea uskoa, että JYP:n ammattiylpeys rakoilisi tässä kohtaa. Jos JYP pelaa tasollaan, ei voittajasta pitäisi olla epäselvyyttä.

JYP-rivistöstä puuttuu tuttuun tapaan Jouni Virpiö. Aivotärähdyksen Tampereella Marko Anttilan käsittelyssä saanut Kalle Koskinen huilaa myös. Samuli Piiroinen alkaa olla pelikunnossa, mutta tuskin mahtuu pelaavaan kokoonpanoon enää tänä keväänä. SaiPalta sivussa on varmuudella vain Juho Mielonen.

ARVIO: Päättyy miten päättyy, väliäkös tuolla? Mutta epäilemättä Hippoksella on tänään hyvät bileet.

SEURAA HEITÄ: Hurrikaanimaestro Jarkko Immonen keikkuu pistepörssin piikkipaikalla ennen päätöskierrosta tasapistein HIFK:n Kim Hirschovitsin kanssa. Immosella on enemmän maaleja, joten tasapisteissä Rantasalmen sulttaani vie pistepörssin voiton. Moinen temppu ei ole koskaan onnistunut JYP:n pelaajalta. Immosen MM-kisahaaveiden ylle pörssivoitto heittäisi synkän varjon, sillä SM-liigan pistepörssin voitto on ollut perinteisesti kuoleman suudelma MM-miehistöä ajatellen. Kotimaan liigan pörssiykkönen kelpasi leijonien kisakoneeseen viimeksi kaudella 2003-04, kun Timo Pärssinen oli mukana Tshekin MM-jäillä.

Immosen aisapari Tuomas Pihlman puolestaan on vielä mukana kisassa maalikuninkuudesta, jos JYP panee oikein kunnolla ranttaliksi eikä HPK:n Jussi Makkonen lihota maalisaldoaan samaan aikaan Jokereiden kustannuksella. Makkosella on kasassa 27 osumaa, Pihlmanilla 24.

Maalikuninkuus on kilahtanut JYP-leiriin yhden kerran, kun Risto Kurkinen oli 41 osumallaan liigan ahnein verkonheiluttaja kaudella 1986-87. Tomas Chlubna iski kaudella 2001-02 Vesa Viitakosken tavoin 34 osumaa, mutta maalinkuninkuus meni virallisissa papereissa Viitakoskelle, koska hänellä oli enemmän syöttöpisteitä!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.