Huippuottelu käynnistää JYPin CHL-kapinat - "Sveitsiläistä luomulätkää"

ASETELMA: Vaikka neljännen kautensa aloittava jääkiekon mestareiden liiga ei ole toistaiseksi onnistunut suosiotaan räjäyttämään, alkaa JYPin CHL-sesonki mielenkiintoisella kamppailulla. Jarkko Immosen kahden edelliskauden seura ja Sveitsin viime kevään finalisti EV Zug otti tuntumaa Hippoksen askiin harjoitusten muodossa jo eilen ja haastaa tänään hurrikaanipaidat C-lohkon avausottelussa.

JYPin valinta kauden alkuhämäriin oli tiivis harjoitusjakso ja vain kaksi harjoitusottelua viikko sitten Imatran turnauksessa. JYP esitti kaakossa olosuhteisiin nähden yllättävänkin valmista peliä ja kellisti sekä SaiPan (4-2) että KalPan (3-0) melko suvereenisti. Zug puolestaan on hinkannut alle jo viisi treenimatsia, joista on plakkarissa neljä voittoa varsinaisella peliajalla ja yksi voittomaalikisan jälkeen.

Avausottelussa vastassa oli tosin oma akatemiajoukkue, mutta sen jälkeen vastus koveni Saksan DEL-liigan Nürnberg Ice Tigersiin, Augburger Pantheriin ja Düsseldorfer EG:hen sekä Tshekin Extraligan ostravalaisylpeyteen HC Vitkoviceen. Tulosten perusteella mentiin kunnon harjoitushöntsämeiningillä, kun Zug paukutti otteluissa hulppeat 24 maalia ja omissakin kolisi 13 kertaa.

Kummallakin joukkueella on jonkin verran loukkaantumisia, kun JYPiltä ovat sivussa pitkäaikaispotilaat Miika Lahti ja Ossi Louhivaara sekä lyhytaikaisempi Nolan Yonkman. Zugilta puolestaan puuttuu niin ikään pari mielenkiintoista nimeä: JYP-kasvatti Santeri Alatalo edustaa sveitsiläisseuraa jo viidettä kauttaan ja muistetaan liigasta takavuosilta HPK:sta. Josh Holden pelasi niin ikään Kerhossa, mutta siitä on jo yli vuosikymmen. 39-vuotias kanadalainen on asettunut Zugiin ja aloittaa seurassa jo kymmenettä kauttaan.

ARVIO: Jarkko Immonen ennakoi illan vastustajan pelaavan vauhdikasta "sveitsiläistä luomulätkää" ja tietää kahden kauden kokemuksella varmasti mistä puhuu. Käkikellomaan NLA on ylipäätään vahvasti luisteluliiga. Käden taitojakin vierasjoukkueella on siinä missä isännilläkin, joten aikaisesta ajankohdasta huolimatta emmeet kelpo kiekkopelille ovat olemassa. 3-3 -lukemissa ylitöihin.

SEURAA HEITÄ: No Immonen tietysti, kukapa muukaan. Huhuja paluusta hurrikaanipaitaan on liikkunut siitä lähtien, kun maestro siirtyi Kazaniin 2009 mestaruuden jälkeen. Immosen mukaan niissä ei ollut koskaan mitään perää, vaikka paluu jonakin päivänä olikin itsestään selvää. Viime maaliskuussa hän liittyi JYPin omistajaportaaseen ja toukokuussa julkistettiin "Sulttaanin paluu" myös pelipuuhiin. Ensimmäinen peli hurrikaaninutussa koti-Hippoksella sitten huhtikuun 2009 ja vastassa kahdelta edelliskaudelta tuttuja kavereita. Varmasti omanlaisensa ottelu myös monenlaista kaukaloa nähneelle 35-vuotiaalle veteraanille.

Zugia kipparoi 31-vuotias puolustaja Raphael Diaz, joka pelasi vuosina 2011-15 NHL:ssa 201 ottelua Montrealissa, Vancouverissa, NY Rangersissa ja Calgaryssa. Toissa kaudella käsky kävi New York Rangersista farmiin Hartfordiin ja joulun alla Diaz päätti karistaa Pohjois-Amerikan hileet kerralla luistimistaan. Zug otti luonnollisesti kasvattinsa avosylin vastaan ja sopimus rustattiin saman tien kevääseen 2021 saakka. NHL-seuroja lukuun ottamatta hyvin liikkuva yleispuolustaja Diaz on edustanut koko uransa Zugia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .