Huolestuttava ennakkopäätös, arvioi liigapomo Vuorinen

Vajaan kahden vuoden takainen tapaus Tommi Kovanen nosti jälleen päätään, kun välimiesoikeus määräsi Kovasen entisen työnantajan JYP:n maksamaan hänelle noin 25 000 euroa oikeudenkäyntikuluja sekä maksamatta jääneitä palkkoja. IS Veikkaajan tiedot 100 000 euron korvaussummasta eivät pidä paikkaansa.

SM-liigan toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen pitää case Kovasen loppuratkaisua huolestuttavana.

- En toki tunne kaikkia Kovasen tapauksen yksityiskohtia, mutta kyllä tämä on seurojen kannalta erittäin huono päätös, Vuorinen totesi.

- Tämä saa ennakkopäätöksen luonteen ja antaa sellaisen signaalin, että pelaaja voi milloin tahansa yksipuolisesti haastaa nykyisen sopimusjärjestelmän pitävyyden, Vuorinen arvioi.

Case Kovasen loppuratkaisu tupsahti ilmoille reilut kolme viikkoa ennen liigakauden alkua. Vuorinen ei kuitenkaan usko päätöksen poikivan uusia ”kovasia” alkavalle kiekkosyksylle.

- Ennakkopäätöksellä on tietysti vaikutuksia tulevaisuuteen, mutta jokainen tapaus sisältää aina omat yksityiskohtansa. Seuraavalla kerralla välimiesoikeus voi päättää toisin. En tiedä, mitkä olivat Kovasen motiivit tämän prosessin käynnistämiseen, mutta aika harva pelaaja on valmis ryhtymään moiseen. Kuten tämäkin tapaus osoittaa, se on pitkä ja raskas prosessi, Vuorinen sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Case Kovanen arkistojen uumenissa