Hurmos valtasi Hippoksen

Pitkäperjantai ei ollut Hippoksella kärsimysnäytelmä, vaan todellinen kiekkoilun ilojuhla. JYPin ja Kärppien kolmannesta puolivälieräkamppailusta ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puuttunut, ja täyteen ahdettu Synergia Areena antoi vastalahjaksi komean älämölön. Trillerin voittajaksi selviytyi tasaisen väännön päätteeksi kotijoukkue lukemin 2–0 (1–0, 0–0, 1–0).

– Tulimme otteluun hyvällä liikkeellä, mutta toinen erä oli vastustajan. Kolmannessa sytyimme taas taisteluun. Se oli kokonaisuutena hienoa kiekkoviihdettä, JYPin päävalmentaja Risto Dufva summasi pelin jälkeen.

JYP aloitti todellakin väkevästi, kun erittäin vahvan illan pelannut rouhija Filip Riska pysäytti digitaalin ajassa 02:53.

– Se oli tyypillinen play off -maali. ( Mikko) Viitanen lähetti laatan maalille ja jostain se osui mun mailaan ja lipui sisään, nelosketjun laiturina rymyävä Riska muisteli.

Ottelun toisessa erässä Kärpät pääsivät hyvin otteluun mukaan. Vierailijat onnistuivat purkamaan JYPin aggressiivisen karvauksen ja oululaiset loivatkin useita vaarallisia maalinpaikkoja. Riskan ohella JYPin parhammistoon kuulunut maalivahti Pekka Tuokkola pelasti hurrikaaninutut kuitenkin takaiskuilta.

– Joo, toisessa erässä sai tehdä hommia oikein kunnolla. Tämä oli kuitenkin itselle mukava peli, koska hommia oli tasaiseen tahtiin ja pysyi hyvin pelissä mukana, nollapelin lusikoinut veskari totesi.

Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannen erän puolivälin jälkeen, kun maalinteossa onnistui taas isäntien telaketjuosasto. Ajassa 53:43 Hippoksen yleisö sai jälleen aihetta riemuun, kun Miika Lahti veivasi Kärppien puolustuksen kujalle ja sivalsi jyväskyläläiset tavoittamattomaan kahden maalin johtoon.

– Kroppaa pitää laittaa likoon koko pelin ajan, ja siinä meidän jätkät onnistui tänään hyvin. Siellä ( Tuomas) Vänttistä, joka torjui alivoimalla kiekkoa. Siellä Tuokkolaa, joka taisteli hienosti maalilla. Ja sitten siellä oli Lahtea, joka taisteli joukkueemme toisen maalin esimerkillisesti, Riska jakoi kehuja joukkuetovereilleen.

Sarja käyntiin

Jos joukkueiden kaksi ensimmäistä ottelua olivat vielä jonkinasteista tunnustelua pleijajarikiekkoon, niin perjantain kohtaaminen oli täyttä taistelua.

– Sarjan kaksi ensimmäistä peliä olivat sellaista runkosarjan läpsyttelyä. Tänään pleijarit käynnistyivät vasta toden teolla, Dufvakin myönsi.

Myös Riska yhtyi päävalmentajan kommentteihin.

– Meillä oli ennen tätä sarjaa viikon tauko peleissä ja pelituntumaa on vaikea käynnistää aina uudelleen. Nyt sarja on vasta todella käynnissä, Riska arveli.

Vaikka taistelu oli perjantaina kovaa, pelaajilla ei ole aikaa jäädä laakereille lepäämään. Joukkueet kohtaavat toisensa seuraavan kerran jo vajaan 20 tunnin kuluttua Oulussa.

– Tämä peli pitää unohtaa nopeasti. Katseet pitää siirtää heti jo huomiseen, Riska totesi.

JYP siirtyi perjantain voitolla ottelusarjassa 2–1-johtoon. Lauantain jälkeen seuraava koitos on maanantaina Jyväskylässä. Tarvittaessa pelataan myös keskiviikkona Oulussa ja torstaina Jyväskylässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.