Hurrikaani 15, Suomen mestarit 5

Monen kiekkoihmisen papereissa hallitseva Suomen mestari HIFK on tälläkin SM-liigakaudella yksi suurimmista mestarikandidaateista. Stadilaisten nimilistaa katsellessa ei myöskään tarvitse ihmetellä että miksi, sillä joukkue suorastaan vilisee nimimiehiä. JYPin näkökulmasta ”pelätty” petolauma vaikuttaisi kuitenkin olevan mitä mieluisin vastustaja. Tällä kaudella hurrikaaniryhmä on kohdannut HIFK:n kolmesti ja pisteet keskinäisistä otteluista on JYPin hyväksi tylysti 9–0 ja maalierokin komea 15–5!

Perjantai-iltana JYP kuittasi Hippoksella jälleen täyden pistepotin, kun helsinkiläiset kaatuivat luvuin 5–2 (1–1, 0–1, 4–0). Voitostaan isännät saavat kiittää pitkälti väkevää kolmatta erää, sillä JYP iski viimeisen 20 minuutin aikana peräti neljä maalia HIFK:n verkkoon.

Kotijoukkueen kirin kolmannessa erässä aloitti mies, joka ei yleensä maaleilla juhli.

– Toinen erä oli melko sekava ja oltiin vähän jaloissa. Mutta pysyimme huononkin jakson aikana pelissä mukana, se oli tärkeää. Puhuttiin kopissa, että nämä on nyt niitä pelejä, jotka pitää pystyä kääntämään. Kolmannessa erässä päästiinkin sitten hyvin mukaan heti alussa, kauden toisella osumallaan JYPin kolmannessa erässä tasoihin tuonut Jonne Virtanen sanoi.

Tunnetta ja halua

Myös päävalmentaja Jyrki Aho oli erityisen tyytyväinen kotijoukkueen päätöserässä tekemään komeaan nousuun.

– Kolmannessa erässä osoitimme oikeanlaista tunteen, järjen ja halun yhdistelmää, kun tulimme takaa rinnalle ja ohi. Se on kaikista tärkeintä, että olimme valmiita tekemään töitä vahingon korjaamiseksi, JYP-luotsi painotti.

Vahingolla Aho tarkoitti HIFK:n toisessa erässä syntynyttä johto-osumaa. Sen vieraat saivat täysin lahjaksi, kun JYPin maalilla muuten kelvollisesti pelannut Riku Helenius tunaroi kiekon HIFK-hyökkääjä Siim Liivikille, joka pääsi tuikkaamaan vieraiden toisen osuman tyhjään maaliin alivoimalla.

– Tekevälle sattuu. Hienointa oli se, että osoitimme kolmannessa erässä, että yksi lapsus ei meitä kaada, Aho kiitteli.

Toimiva yhtälö

JYPin voitosta huolimatta HIFK aloitti ottelun terävämmin. Illan maalihanat iski kultapoika Mikael Granlund, joka pääsi ajassa 03.40 tuikkaamaan lähietäisyydeltä laatan tyhjään JYP-maaliin. Isäntien tasoitus syntyi kuuden minuutin jälkeen, kun Ossi Louhivaara tinttasi lämärin ylivoimalla ohi HIFK-vahti Dennis Endrasin.

Toisessa erässä ottelun hallinta siirtyi vierasjoukkueelle. Liivikin alivoimalla syntynyttä osumaa enempää hifki ei kuitenkaan onnistunut tekemään. Kolmannessa erässä JYPin osumat Virtasen lisäksi iskivät Jani Tuppurainen kahdesti sekä niin ikään toisen osumansa viimeistellyt Louhivaara. JYP iski kaksi viimeisintä maaliaan HIFK:n pelatessa jo ilman maalivahtia.

Kokonaisuutena perjantain kohtaaminen ei äitynyt todelliseksi klassikkospektaakkeliksi, mutta perjantai-ilta ja HIFK saapuminen Hippokselle loivat silti pelaajien mielestä erityisen tunnelman.

– Kyllä sen vaan huomaa, että perjantai ja HIFK on pirun toimiva yhtälö. Kai se on suomalaisilla niin, että ne muutama kalja on saatava, jotta tulee tunnelmaa, Virtanen hymähti.

Samaa herkkua on myös luvassa seuraavana viikonloppuna, sillä joukkueet kohtaavat toisensa kahteen otteeseen ns. tammikuun tasauskierroksen aikana.

– Tänäänkin ottelussa oli monenlaisia tapahtumia ja pelinhallinta vaihteli. Oli ihan hieno kiekkoilta. Samanlaisia fyysisiä ja kovia vääntöjä on varmasti luvassa seuraavana viikonloppunakin, Aho arveli.

JYPin seuraava liigaottelu on kuitenkin jo huomenna. Hurrikaaniryhmä matkustaa lauantaina HPK:n vieraaksi.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Jokereille taas murskavoitto kotijäällä HPK:sta