Hurrikaani huokasi helpotuksesta – "Ei kai tällaista tilannetta ole ollut kenelläkään?"

Kun Pelicans-Sport -ottelu Lahdessa päättyi kotijoukkueen 5-1 -voittoon, tunnelma JYPin leirissä lienee ollut kuin Tommi Mäkisellä konsanaan RAC-rallissa 1990-luvun lopulla, kun Carlos Sainz jäi tien päälle ja Mäkinen voitti sittenkin maailmanmestaruuden.

Kapteeni Juha-Pekka Hytönen myönsi, että helpotuksen huokaus oli iso. Kehnon kauden jälkeen se pahin mahdollinen skenaario jäi sentään toteutumatta. Jos Sport olisi voittanut, JYPillä olisi alkanut kesäloma.

- Totta kai. Kyllä meillä oli tarkoitus pelejä jatkaa ja niin on tarkoitus tehdä myös ensimmäisen kierroksen jälkeen, Hytönen ilmoitti.

Hurrikaanijoukkueen valmennusjohto seurasi JYPin kohtalon ratkaissutta Pelicans-Sport ottelua pätkäpäävalmentajan majapaikassa hotelli Albassa. Pelaajat puolestaan väijyivät kamppailun hallilla.

- Tuolla aitiossa oltiin. Ihan koko joukkue ei ollut paikalla, mutta isolla porukalla katsottiin, Hytönen taustoitti.

- Totutun vahva Pelicans. Ei sieltä moni ole viime aikoina pisteitä hakenut. Hyvää kiekkoa pelaavat, hän lähetti terveisiä Lahteen.

Hytönen on pelannut ammatikseen koko 2000-luvun, mutta oman playoff-paikan kohtalon seuraaminen sivusta oli uusi kokemus.

- Ei kai tällaista tilannetta ole liigassa aiemmin ollut kenelläkään. Yllättävän vähän tämä on tiistai-illan jälkeen pyörinyt mielessä. Ihan normaalisti on tehty hommia sillä ajatuksella, että lauantaina pelataan, Hytönen totesi.

JYPin vastustaja niin sanotussa sääliplayoffissa on Lukko. Paras kolmesta ottelusarja käynnistyy lauantaina Raumalla, jatkuu sunnuntaina Jyväskylässä ja tarvittaessa pelataan vielä tiistaina Raumalla.

 

- Kova joukkue. Saadaan olla ihan parhaimmillamme, että kaksi voittoa siitä kammetaan. Mutta jos pääsemme tämän kauden parhaalle tasollemme, se on ihan hyvin mahdollista.

Mutta entäs jos? Jos Sport olisi voittanut ja JYP pullahtanut ulos pudotuspeleistä, olisiko ura päättynyt samalla?

- Kenen?

Sinun.

- Jaaha... En mä sellaisesta tiedä.

Hytösen sopimus JYPin kanssa kattaa vielä ensi kauden, mutta huhuja pelaajauran päättymisestä on liikkunut pitkin talvea. Ainakin toistaiseksi kapteeni leikkasi sellaisilta siivet.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .