Hurrikaani iski alussa ja lopussa - "Tällaisia asioita ei normaalissa liigapelissä tapahdu"

Sehän oli suorastaan tuttua tarinaa viime kaudelta, toki sillä erotuksella, että JYP lopulta kuitenkin voitti.

Vuosi sitten nähtiin näitä: JYP avaa todella ärhäkästi, hankkiutuu reilussa erässä kahden maalin johtoon ja hukkaa sen sitten.

Näin kävi myös perjantai-illan CHL-avauksessa Zugia vastaan, jota Jarkko Immosen kotiinpaluuksikin saattoi kutsua. Hurrikaani oli etenkin ensimmäisen erän täysin ylivoimainen, iski 2-0 toisen erän alkupuolella hiipuakseen sitten 2-2 -tasatilanteeseen jo kolmannen erän toisella minuutilla.

Sitten estradille astui viime kevään yllätyshankinta, HIFK:sta siirtynyt Juuso Puustinen. Ykkösketjun vasen laita säntäsi suorahyökkäykseen mukaan yhdessä Jani Tuppuraisen ja maestro Immosen kanssa. Immonen tarjoili juuri oikea-aikaisen, millintarkan syötön ja Puustinen tälläsi kammolämärillä 3-2 -voittomaalin aikaan 55.42.

JYP iski heti, kun oli saanut rivinsä kunnolla kasaan neljän peräkkäisen alivoimatilanteen jälkeen. Sveitsin viime kevään finalisti Zug pelotteli vielä loppuhetkillä kuudella viittä vastaan, mutta kolme pistettä jäi Hippokselle.

- Aivan unelma-alku. Mentiin johtoon tuotettiin itsellemme ylivoimaa. Ylivoima pyöri hyvin, mutta kiekko ei vain mennyt mistään sisään, päävalmentaja Marko Virtanen aloitti.

- Toisessa erässä alkoi sitten tulla esiin näiden CHL-pelien vaikeus ja hienous esille. Kentällä alkoi tapahtua asioita, joita ei normaalissa liigapelissä tapahdu. Zug lähti rajusti pystyyn selustaan. Siitä puhuttiin, että sen kanssa pitää olla hereillä, mutta sitä vastaan on vaikea puolustaa, hän lisäsi.

JYPin paras europeli?

Ottelua seurasi Hippoksen perjantai-illassa 3888 katsojaa. Määrä lienee JYPin europelien yleisöennätys ja tunnelmakin oli kuin paremman luokan runkosarjapelissä konsanaan.

- Vaikea mennä vertaamaan. Esimerkiksi Berniä ja Skellefteåta vastaan on pelattu todella kovia pelejä, mutta kyllä tämä sinne samaan joukkoon menee. Ei tarvitse kuin katsoa vastustajan kokoonpanoa. Varsikin nuo ensimmäiset kolme kenttää... Todella kova joukkue.

Kahden maalin johtoaseman hukkumisesta huolimatta kauden ensimmäisessä kilpailullisessa ottelussa oli hurrikaanipaitojen kannalta myös paljon hyvää. Huolimatta siitä, että alla oli vain kaksi harjoitusottelua viikon takaa, ei pelissä mitään isoja ongelmakohtia ole.

- Ylivoimassa jäi maali tekemättä, mutta mitään muuta siitä ei oikeastaan puuttunut. Av-ukot hoitivat hommansa erinomaisesti, eikä viidellä viittä vastaan ollut mitään kummempaa hätää 2-1 -kavennusta (Lino Matrschinin läpiajo) lukuun ottamatta, Virtanen totesi.

Seuraavassa CHL-ottelussaan sunnuntai-iltana JYP kohtaa Vienna Capitalsin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .