Hurrikaani mielessä, SaiPa sydämessä

Ennen kuin kiekko putoaa jäähän JYP–Kärpät -liiga-avauksessa, Anssi Löfmanin tilastoissa on 268 SM-liigaottelua. Ne kaikki kasvattajaseuran SaiPan paidassa. Lappeenrannassa ikänsä asunut hyökkääjä myöntää, että lähtöön liittyi pientä haikeutta.

– Totta kai. Kun on ikänsä pelannut samassa seurassa, niin onhan sillä erityinen merkitys, 26-vuotias Löfman sanoo.

– Toisaalta olin jo jonkin aikaa miettinyt, että jossain vaiheessa täytyy käydä katsomassa, mitä muualla touhutaan, hän lisää.

JYPin mies Löfman on ollut nyt neljä ja puoli kuukautta.

– Kyllä sen aisti heti tullessaan, että täällä on viime vuosina menestytty. Joukkueeseen oli silti helppo päästä sisään, Löfman toteaa.

Molempi parempi

European Trophyn peleissä Löfman nähtiin pääsääntöisesti kolmosketjun keskellä, tosin yhden kamppailun hän pelasi myös Eric Perrinin johtaman vitjan laitahyökkääjänä. Vuosien varrella molemmat pelipaikat ovat tulleet tutuiksi. Sentterin tontti lienee tällä haavaa se, johon JYP Löfmanin istuttaa, mutta toisaalta laidassa hänestä on mahdollista saada enemmän tehoja irti.

– Eipä sillä pelipaikalla niin väliä ole. Molempi parempi, Löfman pudottelee rauhalliseen tapaansa.

Vaikka Löfman rutinoitunut liigapelaaja onkin, JYP-hyökkäyksessä ei parane tuudittautua siihen, että oma tontti olisi viimeisen päälle sinetöity. Kun lasketaan Akatemian liigaehdokkaat mukaan, hurrikaanileiristä löytyy yli kuusi ketjullista hyökkääjiä. Tilanne on täysin erilainen kuin SaiPassa, jossa Löfman kuului pitkään runkopelaajiin.

– Se on pelkästään positiivinen juttu. Taistelu pelipaikoista vie eteen päin ja mun mielestä kilpailutilanne on kaikin puolin reilu, Löfman sanoo.

Köyhän miehen Hytönen

Löfmanin pelaamista seuratessa nousee väkisinkin mieleen muuan entinen JYP-kapteeni. Melko pienikokoinen, äärimmäisen tunnollinen hyökkääjä. Ei mikään pommikone, mutta pysyttelee säntillisesti ikävänä takiaisena iholla, kunnes vastustaja hukkaa kiekon.

Siis köyhän miehen J-P Hytönen? Löfman ottaa vertailun etuliitteinen mielellään vastaan.

– On meidän pelaamisessa varmasti paljon samaa. Syvä luisteluasento, kumpikaan ei ole se kaukalon isoin mies, joten pitää keksiä muita konsteja pärjätäkseen, Löfman tuumaa.

– Ja J-P:hän on loistava pelaaja, hän virnistää.

"Kai tuo on vähän rauhoittunut..."

JYPissä Löfman pääsi pitkästä aikaa samaan koppiin Jonne Virtasen kanssa. Jättiläiskokoinen hulivili ja häntä 20 senttiä lyhyempi rauhallisuuden perikuva pelasivat SaiPassa samassa ketjussa niin A-junioreissa kuin liigajoukkueessakin.

– Heh, ainahan se on mukavaa pelata Jonnen kanssa samassa joukkueessa. Kai tuo on vähän rauhoittunut sitten Lappeenrannan vuosien, kun on perhettäkin tullut, Löfman naurahtaa.

Järkälemäisestä Virtasesta päästäänkin lopuksi näppärää aasinsiltaa pitkin Liigan tuoreisiin kurinpitolinjauksiin. Kiekko-organisaatio on luvannut, että viime kauden sekoilujen jälkeen touhuun tulee ryhtiä. Kovaa, mutta reilusti tuntui olevan perimmäinen viesti.

Se sopii Löfmanille.

– Toivotaan, että se linja pitää. Reilut ja kovat taklaukset kuuluvat lajiin, mutta samalla pitää huolehtia myös siitä, että kaukalossa ei vedellä "kuolleista kulmista" miten sattuu, Löfman linjaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

"Oikeassa paikassa oikeaan aikaan"