Hurrikaani pitää kiinni finaalipaikastaan – Trinec nousee lähelle, mutta ei ohi

ASETELMA: Tshekkijoukkueiden edesottamuksista CHL:ssa ei ennen tämän kauden alkua ollut kovin paljon lapsille kertomista, mutta nyt maasta oli kolme joukkuetta puolivälierissä ja kaksi välierissä. JYPin vastustaja Ocelari Trinec taipui ensimmäisessä osaottelussa Hippoksella 4-2, mutta on kotiluolassaan epäilemättä vaarallinen.
Hippoksen kohtaaminen olisi voinut kääntyä vastustajallekin, mutta köykäinen 2+2 minuutin jäähy toisessa erässä, sitä seurannyt kahden miehen alivoima ja Mikko Mäenpään kaksi nopeaa ylivoimamaalia 1-1 -tilanteessa tappoivat Trinecin pelihuumorin pitkäksi aikaa. Kotimaan liigassaan joukkue pelasi viime viikolla JYPin tavoin kaksi ottelua. Se voitti Mlada Boleslavin, mutta hävisi Brnolle. JYP hävisi HPK:lle ja voitti Pelicansin.
Oleellista on hurrikaanipaitojen kannalta on tietysti se, että joukkue pystyy sulkemaan pois lähtötilanteensa, kahden maalin johtoaseman. Trinecin 5200 Werk Arena myytiin tiettävästi loppuun jo ennakkoon ja navakka huutomyrsky on luvassa. Jos tähän hornankattilaan lähtee ainoastaan suojelemaan johtoaan, tulee nopeasti nuha. Tämä on JYPillä myös hyvin tiedossa ja asiaa on korostettu niin pelaajien kuin valmennuksenkin suilla joka käänteessä.
Viikko sitten JYP ja Trinec tarjoilivat tasokkaan ja viihdyttävän kiekkopaketin. Ei ole syytä epäillä, etteikö samaa olisi luvassa tälläkin kertaa.

ARVIO: Kotiareenan huutomyrsky varmasti siivittää Ocelarin väkevään peliesitykseen ja joukkueen pelinopeudesta, luisteluvoimasta ja henkilötaidosta nähtiin napakoita näytteitä jo Jyväskylässäkin. Kahden maalin johto on kuitenkin kahden maalin johto. Trinec hiipii 3-2 -voitolla maalin päähän, mutta ei sen lähemmäksi.

SEURAA HEITÄ:
Edellisesstä kohtaamisessa kahdesti osunut Mikko Mäenpää on viimeistellyt kahdeksassa CHL-ottelussaan neljä maalia. Saldo on sama kuin kauden 31 liigaottelussa. Kun käsillä oli kauden toistaiseksi tärkein peli, löi Mäenpää muutenkin parasta pöytään. Liigapeleissä nähtiin etenkin alkukaudesta melko ailahteleviakin otteita eikä itsensä kovin kriitikko ole turhan usein tyytyväisenä kaukalosta poistunut.
Trinecin maalivahdilla Simon Hrubecilla on tämän kauden CHL:sta hurjat tilastot. Yhdeksän ottelua, joissa torjuntaprosentti peräti 96,50 ja päästettyjen maalien keskiarvo 0,99. Tshekin liigassa hän torjunut 32 kamppailua ja tilastot kirjataan 92,20/2,12. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa tolppien välissä oli kakkosvahti Peter Hamerlik, mutta Hrubec lienee torjuntavuorossa tänään.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .