Hurrikaani taistelee taas runkosarjan voitosta

Vaikka jossain vaiheessa kuluvaa SM-liigakautta se tuntui kaukaiselta toiveelta, nyt se on jo realismia. Nimittäin JYPin mahdollisuudet kamppailla runkosarjan voitosta. Hurrikaanimiehistö on enää neljän pisteen päässä sarjaa johtavasta Lukosta, kun se nappasi torstaina kolmen pisteen voiton sarjakakkosesta KalPasta väkevän väännön päätteeksi lukemin 2–1 (1–0, 0–1, 1–0).

– Hieno voitto kovasta vastustajasta.Tämä oli neljäs niukka voitto meille putkeen. Se on aika hyvä merkki joukkueen tämän hetkisestä tilanteesta, Vancouverin olympiaturnauksesta JYPin peräsimeen palannut Risto Dufva totesi taiston tauottua.

JYP on kieltämättä hyvässä lennossa tällä hetkellä, sillä voitto oli hurrikaanimiehistölle jo kahdeksas kolmen pisteen voitto yhdeksään viime peliin. KalPaa vastaan voitto ei tullut kuitenkaan ilmaiseksi.

– Ekan kympin aikana olimme todella kovan paineen alla, kun KalPa tuli otteluun vahvasti. Toinen erä oli puolestaan kokonaisuutena meille todella vaikea.

– Kolmannessa erässä petrasimme kuitenkin omaa peliämme. Olimme kärsivällisiä ja pelasimme viisaasti, RD maiskutteli.

Vatanen iski historiaa

Avasuerässä JYP oli tosiaan helisemässä, kun kuopiolaisrynnäkkö ei antanut isännille hetken rauhaa. Ajoittain kotijoukkueella oli vaikeuksia saada kiekkoa jopa ulos omalta puolustusalueelta. Maaleja se ei kuitenkaan antanut, kun maalivahti Pekka Tuokkolan johdolla joukkue selvitti KalPan rynnistyksen.

Vaikean alun jälkeen JYP pääsi paremmin peliin mukaan. Se etenikin johtoon, kun Sami Vatanen pysäytti digitaalin aikaan 12.54. Maali oli historiallinen, sillä sen myötä 18-vuotias Vatanen nappasi nimiinsä SM-liigan tulokaspuolustajien piste-ennätyksen. Vatanen on nyt iskenyt tällä kaudella tehot 6+22=28.

– Onhan se hieno juttu. Joskus on näköjään tehnyt jotain oikein, kun tällaisen tittelin saa. Mutta kyllä joukkue on auttanut mua paljon pisteiden tekemisessä, nuori lupaus arveli.

Vaikka JYP siirtyi torstain ottelussa johtoon, KalPa jatkoi kovaa luisteluaan. Kuopiolaisten onnistuikin tasoittaa ottelu toisen erän alkupuoliskolla, kun monen pompun jälkeen kiekko löysi tiensä JYPin maaliin Kalle Kermanin toimesta.

Ottelun ratkaisu nähtiin lopulta kolmannessa erän alussa. JYPin kippari J-P Hytönen lähetti laitahyökkääjä Antti Pihlströmin täyteen lentoon, joka pääsi nokikkain KalPan veskarin Mika Järvisen kanssa. Pihlströmin ratkaisu oli viileä, sillä mies harhautti ensin Järvisen maihin, jonka jälkeen nosti kiekon aivan maalin kattoon.

KalPan kolmannen erän loppurynnistys jäi lopulta melko vaisuksi, kun jyväskyläläiset pelasivat vahvaa puolustuspeliä. Lopulta JYP kuittasikin arvokkaan pistepotin paikallisvastustajastaan.

– Kun lähdin olympialaisiin, niin joukkueen tila oli hyvä. Kun olin poissa, joukkueen tila vain parani. Ja eihän se tänäänkään mikään mahalasku ollut, Dufva veisteli.

JYPin seuraava kamppailu on lauantaina Hämeenlinnassa HPK:n vieraana. Hurrikaanimiehistöllä on runkosarjaa pelaamatta vielä seitsemän ottelua.