Hurrikaani tappoi pörriäisen

Talvella ne ovat verraten harvinaisia, mutta kesällä usein nähtyjä. Tiedättehän, sellaiset äärimmäisen sitkeät kärpäset, jotka eivät ota nitistyäkseen, vaikka hivauttaisi sunnuntain Hesarilla. Tai Keskisuomalaisen 140-vuotisjuhlalehdellä.

Vauhdikas pörräys sen kuin jatkuu. Mutta kyllähän se ennen pitkää loppuu, kun riittävän monta kertaa huitaisee.

KalPa oli juuri tällainen Hippoksen tiistai-illassa. Joukkue piti yllä hirvittävää vauhtia ja JYP-kasvatti Jussi Pesonen kävi ampumassa ottelun avausmaalinkin todella navakalla rannelaukauksella vain reilun kolmen minuutin pelin jälkeen.

Mutta ottelun edetessä alkoi näkyä se, että JYP on viime aikoina enimmäkseen voittanut, KalPa hävinnyt. Hurrikaanipaitojen usko ei loppunut, vaikka kotijoukkue olikin välillä aika isossa hädässä. Jyrki Välivaara laukoi tasoituksen toisen erän alkuun eri Perrinin paluukiekosta, Olli Sipiläinen lisäsi 2-1:een heti JYPin alivoiman umpeuduttua ja kauden avausmaalinsa tulittanut Olli Malmivaara lämäsi 3-1 reilut viisi minuuttia ennen loppua. Iiro Pakarisen 3-2 -kaunistelua lähemmäksi KalPa ei päässyt.

-KalPa oli tänään hyvä. Se oli todella energinen ja tarjosi kovan vastuksen. Me pidimme viime perjantain Jokerit-ottelun jälkeen kaksi päivää vapaata. Se ehkä näkyi tänään, varsinkin ottelun alkupuolella. Kamppailupelaamisesta puuttui terävyyttä ja KalPa vei niitä vääntöjä, JYPin päävalmentaja Risto Dufva luonnehti.

KalPan komentaja Pekka Virta ei suuremmin sättinyt omiaan, vaikka tappio oli kilpinutuille jo kolmas peräkkäinen. Joulutauon jälkeisistä kuudesta ottelusa KalPa on pystynyt ottamaan vain yhden kolmen pisteen voiton.

-Kyllä tämä syö miestä. Liike ja energia olivat hyviä, mutta tällaista tämä nyt on ilta toisensa jälkeen. Lauottiin tänään 39 kertaa, mutta niistä vain 17 suuntautui kohti maalia. Tolppien väliin pitäisi osua, sitä kautta saataisin edes rebound-kiekkoja aikaiseksi, Virta murehti.

-Sitten niiden huonojen laukausten jälkeisistä vastahyökkäyksistä kolisee turhan usein omissa, hän lisäsi.

Sipiläinen, tilastokummajainen

J. Pesosen 0-1 -osuma oli ehkä illan komein, jos kohta ahdasmielisimmät saattavat laittaa sitä osittain JYPin maalilla torjuneen Joni Myllykosken piikkiin. Joulun alla KalPaan allsvenskanin Leksandista siiirtynyt vanhempi Pesonen ei paljon maalillaan herkutellut, vaikka pikkuveli Harri todistikin sitä lähietäisyydeltä.

-Ei niistä passaa paljon huudella, kolisee pian omissa, jo neljännessä peräkkäisessä ottelussa maalannut Pessi arveli.

-Saatiin hyvä startti peliin, sääli että tässä kävi taas näin.

JYP-leirin iloisin mies oli ilman muuta kauden avausmaalinsa tehnyt Olli Malmivaara.

-Yllättävän vähän siitä maalittomuudesta on kopissa tullut kuittia. Voi tosin olla, että nyt tulee, kun maalitili vihdoin aukesi, Malmivaara arveli.

Lähes kaksimetrisen ja yli satakiloisen roikaleen lämäri on painavaa tavaraa, mutta suuntauksen kanssa on välillä vähän niin ja näin. Tästä on muutama pelikaverikin joskus tullut maininneeksi.

-No joo. Mutta toisaalta kyllä mä olen siellä viivassa aika usein vapaana. Saa sinne useamminkin syötellä, Malmivaara murjaisi.

Kaima Sipiläinen teki kauden viidennen maalinsa ja sivusi yhden kauden maaliennätystään. Sipiläisen tavaramerkki ovat alivoimamaalit, nyt Eric Perrinin jäähy ehti päättyä kaksi sekuntia ennen kuin verkko heilui.

-Tiesin kyllä, että sivusin ennätystäni. Ei niitä maaleja niin paljon ole, etteikö laskuissa pysyisi, muutenkin vahvan ottelun pelannut Sipiläinen veisteli.

-Täytyy nyt yrittää loppukauden aikana rikkoa se ennätys.

Aikaa on 22 ottelua, joten eiköhän se kuudes maali sieltä paukahda. Kenties jälleen vaikka alivoimalla. 339 ottelun mittaisella liigaurallaan tasan 20 osumaa laukonut Sipiläinen on maaliensa suhteen melkoinen tilastokummajainen. Maaleista neljä on syntynyt alivoimalla ja peräti seitsemän Sipiläisen kaappia on muodostunut ottelun voittomaaliksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

JYP passitti tähtipakkinsa pakkolomalle