Hurrikaanivaroitus helteisessä Wienissä - JYPillä vain yksi tavoite

ASETELMA: Joukkueet kohtasivat viimeksi sunnuntaina Hippoksella ja silloin Valko-Venäjän reissun rasittama Vienna Capitals oli alkuun melkoinen vastaantulija. Toisesta erästä lähtien joukkue vilautteli ajoittain taistelukirvestä ja säikytteli JYPiä, mutta sillä ei lopulta ollut juurikaan mahdollisuuksia pelata voitosta.

JYPin viikonloppuretkellä Itävaltaan ja Sveitsiin lienee vain yksi tavoite. Hurrikaaniryhmä kaatoi sekä Capitalsin että lauantaina vastaan asettuvan Zugin viime viikonloppuna Hippoksella ja samanmoinen temppu reissupeleistä takaisi jatkopaikan lokakuun Neman Grodno -tuplapelien tuloksesta riippumatta. Kun valkovenäläisryhmä osuu aikanaan JYPin tielle, on kotoista liigaa pelattu jo kuukausi. Siinä kohdin saattaisi olla hyvä hetki huilauttaa kolhuja saaneita ja/tai tehdä jonkinlaisia kokoonpanokokeiluja mikäli tilanne sen sallii.

Ennen illan kamppailua JYP on pelannut kaksi harjoitus- ja kaksi CHL-ottelua eikä ole vielä kertaakaan ollut tappioasemassa. Laadukasta hyökkäysvoimaa löytyy kolmeen ketjuun ja nelonenkin on energinen nippu koostumuksesta riippumatta. Nolan Yonkmanin ollessa vielä toipilas löytyy hurrikaanipaidoilta kaksi laadukasta pakkiparia, sen kolmannen tullessa jäälle taso eittämättä laskee. Asian kanssa pystynee kuitenkin elämään myös Albert Schultz Eishallessa.

Tiettävästi liiga-avaukseen mennessä pelikuntoon toipuvan Yonkmanin ohella JYPin sairaslistalla ovat pitkäaikaisemmat potilaat Miika Lahti ja Ossi Louhivaara.

ARVIO: Wienissä on vielä ottelun alkaessakin hellelukemat, noin 27 astetta, joten jää tuskin on parhaassa mahdollisessa kuosissa. Olosuhde on toki sama molemmille, eikä kummankaan pelitapa sisällä mitään ylimääräistä virkkaamista. Capitals pystytti sunnuntaina Hippoksen kaukaloon melkoisen katiskan, on mielenkiintoista nähdä, onko joukkue kotonaan aktiivisempi. Omalla tasollaan pelatessaan JYP on kuitenkin suosikki ja voittaa sunnuntain tapaan 3-1 tai 4-1.

SEURAA HEITÄ: Jerry Turkulaisen debyytti JYPin edustusmiehistössä viime kaudella oli jo erinomainen, mutta nyt taskukokoinen jukurikasvatti hautoo selkeästi todellista läpimurtoa. Turkulainen iski maalin kummassakin viime viikonlopun kamppailussa ja oli muutenkin jatkuvasti vaarallinen. Kesäinen pistäytyminen Toronton testileirillä ei näköjään ainakaan tehnyt pahaa Turkulaisen jo ennestäänkin vahvalle itseluottamukselle.

Capitalsin ainoan maalin edellisessä kohtaamisessa laukonut Jerome Samson pelasi viime kaudella DEL-liigaa Schwenninger Wild Wingsissa JYPistä tuttujen Markus Poukkulan ja Kalle Kaijomaan seurakaverina. Vuotta aiemmin hän tuuletti Saksan mestaruutta EHC Münchenissa. 29-vuotias kanadalainen on pelannut urallaan rapiat 40 NHL-ottelua ja on kokenut AHL-jyrä: 450 ottelua, joissa napakat 161+183=344 pistettä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .