Huuunajapurkki on aukaistuuuu!

ASETELMA: Pessimistin kutina piti kutinsa ja niinhän siinä kävi, että Hippokselta poistui ensimmäisen puolivälierän jälkeen myhäilevä TPS. JYP:n nopea johtomaali ja turkulaisten jäähysuma avauserän alussa kääntyi vierasjoukkueen eduksi, kun se pystyi tappamaan yhdeksän minuutin alivoimaputken.

JYP tuskastui ja itseluottamus livahti jonnekin jäänrakoon. Ne, jotka eivät tuskastuneet omiin virheisiinsä, olivat helisemässä kaverin hölmöilyiden kanssa. Mitään katastrofimunauksia hurrikaanipaidoilta ei nähty, mutta pieniä pelin rakentelun pilaavia virheitä sitäkin enemmän.

Ryhmän taidot tuskin ovat kadonneet minnekään, joten kyse on enemmän ”tsykologiasta”. Vaikka TPS rimpuili playoffiin vain hädin tuskin ja oli pitkin kautta yleinen naurunaihe koko SM-liigassa, ei JYP:llä ole silti vapaalippua välieriin. Perjantain perusteella hurrikaanipaidoilla ei ole niihin kekkereihin minkään valtakunnan pilettiä.

Sarja on kuitenkin pitkä ja runkosarjan voittajan päänahka turkulaisille äärimmäisen makea. Niin Risto Dufvalla kuin Kai Suikkasellakin on ollut edessä tutkimusretki sotureidensa päänuppien sisälle perjantai-illan ja lauantaipäivän aikana. RD:llä tosin on siellä enemmän hommia. Pyyteettömästi sota-alueen sumputtanut Tepsi on omaksunut kiusaajan roolinsa täydellisesti.

ARVIO: Nyt on sellainen värinä ilmassa, että Radio Suomen taajuuden virittämistä Jyväskylän seudulla kannattaa harkita tarkoin lauantaina viiden jälkeen. Sieltä saattaa nimittäin kuulua Osku Laukkasen ääni: ”Huuunajapurkki on aukaistuuuu!” Se tarkoittaa sitä, että kotijoukkue TPS on siirtynyt johtoon. TPS 3, JYP 2.

SEURAA HEITÄ: Ellei ihmeitä tapahdu, luistelee JYP:n maalinsuulle Turussa Pekka Tuokkola. Ensimmäinen ottelu ei ollut Sinuhe Wallinheimolle helppo, mutta totuus on, että Sinkku on ”joskus” parempiakin pelejä pelannut. Filip Riska oli positiivisen jyppiläinen perjantaina, ja saattaa olla, että hippaleikki TPS-kippari Aki Bergin kanssa jatkuu. Ainakaan Riskasta se ei jää kiinni.

TPS:stä suurennuslasin alle Ilari Filppula. Filppula ei perjantaina säkenöinyt, kuten ei kukaan muukaan tepsiläinen. Mutta muun joukkueen tavoin Filppula raatoi ja taisteli, ei puristanut mailaa - eikä tehnyt virheitä. Taiston tauottua viime kaudella Risto Dufvan koirankoppiin joutunut Filppula piti kommenttinsa maltillisina, mutta näytti siltä kuin olisi halunnut saman tien sännätä lällättelemään Dufvalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.