IL: JYP-tähti joutui DNA-testeihin - syynä vanhan kaksoismurhan tutkimus

Jyväskyläläissyntyinen ja JYPin riveissä seitsemän kautta pelannut jääkiekkoilija Jyrki Välivaara on joutunut DNA-testeihin Ruotsissa Linköpingissä vuonna 2004 tapahtuneen kaksoismurhan vuoksi. Asiasta kertoo Iltalehti .

Poliisi haki Välivaaran testeihin maanantaiaamuna.

Välivaaran testaaminen liittyy murhaan, jossa tuntematon mies puukotti 8-vuotiaan libanonilaispojan ja 56-vuotiaan maahanmuuttajien kieltenopettajan vain 15 metrin päässä toisistaan.

Välivaara ei ole suinkaan ainoa, joka on joutunut osalliseksi kahdeksan vuoden takaista murhaa. Ruotsin poliisi on ottanut DNA-näytteet jo noin 1500:lta alle 30-vuotiaalta mieheltä, jotka asuivat rikoksen tekohetkellä tapahtumapaikan läheisyydessä. Vuonna 2004 Välivaara pelasi Linköpings HC -joukkueessa.

Nyt 36-vuotias Välivaara muistaa Linköpingin ajoiltaan, että poliisi etsi murhasta aikoinaan alle parikymppistä epäiltyä. Jo tapahtuma-aikana Välivaara oli siis liki kolmekymppinen.

"Ymmärrän, että poliisi tekee vain työtään. Arvostan sitä", Välivaara sanoo Iltalehdelle.

Alkavalla SM-liigan kaudella Välivaara palaa JYPiin. Viime kaudella hän pelasi Venäjällä KHL:ssä Metallurg Novokuznetskissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.