IS: JYP-puolustaja Jake Newtonia käytettiin seksuaalisesti hyväksi alle 7-vuotiaana – traumat ajoivat juomaan ja käyttämään kannabista vielä muutama vuosi sitten

Ilta-Sanomat kertoo tänään verkkosivuillaan JYPiä tällä kaudella edustaneen yhdysvaltalaisen Jake Newtonin vaikeasta lapsuudesta.

Newton kertoo lehdelle, kuinka tuli seksuaalisesti hyväksikäytetyksi 5–7-vuotiaana. Hyväksikäyttäjä oli teini-ikäinen lähisukulainen. Newton ei uskaltanut kertoa asiasta vanhemmilleen, joten hyväksikäyttö jatkui. Lopulta perheen sisko tajusi, mitä on tekeillä, ja tapauksesta tuli poliisiasia.

Newton jäi kuitenkin ilman apua. Se purkautui myöhemmällä iällä, Ilta-Sanomat kertoo.

Newton pelasi ensimmäisen kerran Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ta kaudella 2009–10, ja hänet valittiin heti tulokastähdistöön. Sitä kautta hän sai Anaheim Ducksilta NHL-sopimuksen. Hän pelasi Ducksin organisaatiossa vuoden, kunnes hänet myytiin Coloradoon. Lopulta Newton päätyi farmiliigan farmiliigaan CHL:ään.

IS kertoo, että näinä aikoina Newton ryyppäsi, poltti kannabista ja petti vaimoaan Annieta.

Pohjalla käymisen jälkeen Newton alkoi käydä terapiassa. Siellä keskityttiin puolustajan rankkaan lapsuuteen.

–  Aloin keskittyä enemmän omaan menneisyyteeni. Monesti itkin koko tunnin ajan mutta tunsin oloni aina terapian jälkeen paremmaksi. Tilanteiden uudelleeneläminen ei ollut ollenkaan helppoa, mutta sen ansiosta olen nyt tässä, Newton kertoo Ilta-Sanomille.

Nykyään Newtonilla menee hyvin. Hän on saanut lyhyellä JYP-urallaan lempinimekseen Mr. Sunshine ja Happy Jake. Ne kertonevat siitä, minkälainen luonne Newton on.

Newton pelasi alkukauden KooKoossa, josta hän siirtyi JYPiin keväällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kiekko

Expressen: Ruotsalaisseura houkuttelee Ville Niemistä päävalmentajakseen

NHL oikaisee suoraan pudotuspeleihin – katso tästä ensimmäiset otteluparit

Hovi hylkäsi "rivakasti" autolla startanneen Jukurien puheenjohtaja Toivakan syytteen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta – tuomio liikenneturvallisuuden vaarantamisesta jäi voimaan

Liiga aikoo pelata täyden runkosarjan – toiveissa myös aloitus normaalina ajankohtana

NHL kaavailee keskittävänsä ottelut 8–9 jäähalliin

Legenda mikä legenda – J-P Hytösestä kuoriutui JYPin näköinen pelaaja, joka pääsi toteuttamaan kaikki lapsuuden unelmansa

Jääkiekkovalmentaja Tomi Lämsä sai potkut, piti sapattia, katosi kuvasta mutta on nyt elämänsä haasteen edessä – "Enää en kuuntele seurajohtajien juhlapuheita"

Jääkiekon SM-liiga palaa Maikkarille – vain yksittäisiä otteluita ilmaiseksi, loput maksullisilla kanavilla

Puoli vuosisataa sitten nähtiin yksi kiekkohistorian ikonisimmista osumista: "Olen muistellut sitä miljoonia kertoja"

Palokan Kiekosta maajoukkueeseen ja Las Vegasin julkkispiireihin – Oula Palve puhuu mielellään jääkiekosta, mutta vaikenee rakkaudestaan amerikkalaiskaunottareen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.