IS: JYP-puolustaja Jake Newtonia käytettiin seksuaalisesti hyväksi alle 7-vuotiaana – traumat ajoivat juomaan ja käyttämään kannabista vielä muutama vuosi sitten

Ilta-Sanomat kertoo tänään verkkosivuillaan JYPiä tällä kaudella edustaneen yhdysvaltalaisen Jake Newtonin vaikeasta lapsuudesta.

Newton kertoo lehdelle, kuinka tuli seksuaalisesti hyväksikäytetyksi 5–7-vuotiaana. Hyväksikäyttäjä oli teini-ikäinen lähisukulainen. Newton ei uskaltanut kertoa asiasta vanhemmilleen, joten hyväksikäyttö jatkui. Lopulta perheen sisko tajusi, mitä on tekeillä, ja tapauksesta tuli poliisiasia.

Newton jäi kuitenkin ilman apua. Se purkautui myöhemmällä iällä, Ilta-Sanomat kertoo.

Newton pelasi ensimmäisen kerran Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ta kaudella 2009–10, ja hänet valittiin heti tulokastähdistöön. Sitä kautta hän sai Anaheim Ducksilta NHL-sopimuksen. Hän pelasi Ducksin organisaatiossa vuoden, kunnes hänet myytiin Coloradoon. Lopulta Newton päätyi farmiliigan farmiliigaan CHL:ään.

IS kertoo, että näinä aikoina Newton ryyppäsi, poltti kannabista ja petti vaimoaan Annieta.

Pohjalla käymisen jälkeen Newton alkoi käydä terapiassa. Siellä keskityttiin puolustajan rankkaan lapsuuteen.

–  Aloin keskittyä enemmän omaan menneisyyteeni. Monesti itkin koko tunnin ajan mutta tunsin oloni aina terapian jälkeen paremmaksi. Tilanteiden uudelleeneläminen ei ollut ollenkaan helppoa, mutta sen ansiosta olen nyt tässä, Newton kertoo Ilta-Sanomille.

Nykyään Newtonilla menee hyvin. Hän on saanut lyhyellä JYP-urallaan lempinimekseen Mr. Sunshine ja Happy Jake. Ne kertonevat siitä, minkälainen luonne Newton on.

Newton pelasi alkukauden KooKoossa, josta hän siirtyi JYPiin keväällä.