IS: JYP-puolustaja Jake Newtonia käytettiin seksuaalisesti hyväksi alle 7-vuotiaana – traumat ajoivat juomaan ja käyttämään kannabista vielä muutama vuosi sitten

Ilta-Sanomat kertoo tänään verkkosivuillaan JYPiä tällä kaudella edustaneen yhdysvaltalaisen Jake Newtonin vaikeasta lapsuudesta.

Newton kertoo lehdelle, kuinka tuli seksuaalisesti hyväksikäytetyksi 5–7-vuotiaana. Hyväksikäyttäjä oli teini-ikäinen lähisukulainen. Newton ei uskaltanut kertoa asiasta vanhemmilleen, joten hyväksikäyttö jatkui. Lopulta perheen sisko tajusi, mitä on tekeillä, ja tapauksesta tuli poliisiasia.

Newton jäi kuitenkin ilman apua. Se purkautui myöhemmällä iällä, Ilta-Sanomat kertoo.

Newton pelasi ensimmäisen kerran Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ta kaudella 2009–10, ja hänet valittiin heti tulokastähdistöön. Sitä kautta hän sai Anaheim Ducksilta NHL-sopimuksen. Hän pelasi Ducksin organisaatiossa vuoden, kunnes hänet myytiin Coloradoon. Lopulta Newton päätyi farmiliigan farmiliigaan CHL:ään.

IS kertoo, että näinä aikoina Newton ryyppäsi, poltti kannabista ja petti vaimoaan Annieta.

Pohjalla käymisen jälkeen Newton alkoi käydä terapiassa. Siellä keskityttiin puolustajan rankkaan lapsuuteen.

–  Aloin keskittyä enemmän omaan menneisyyteeni. Monesti itkin koko tunnin ajan mutta tunsin oloni aina terapian jälkeen paremmaksi. Tilanteiden uudelleeneläminen ei ollut ollenkaan helppoa, mutta sen ansiosta olen nyt tässä, Newton kertoo Ilta-Sanomille.

Nykyään Newtonilla menee hyvin. Hän on saanut lyhyellä JYP-urallaan lempinimekseen Mr. Sunshine ja Happy Jake. Ne kertonevat siitä, minkälainen luonne Newton on.

Newton pelasi alkukauden KooKoossa, josta hän siirtyi JYPiin keväällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kiekko

Marjamäki jatkaa Jokereiden päävalmentajana kevääseen 2022 – Jari Kurri: "Vahva luotto Marjamäen osaamiseen"

Stanley Cup riitti näytöksi – mestarimaalivahti vältti välimieskäsittelyn ja sai mieluisan jatkosopimuksen St. Louisiin

JYPin mestarivalmentaja Dufva kertoo, miksi Vatanen nousi aikanaan suoraan junioreista ykköspariin – "Se oli tarkkaan harkittu rikos"

Tätä NHL-tähteä et löydä sosiaalisesta mediasta – kovia minuutteja keräävä Sami Vatanen kertoo, kuinka hän suhtautuu kesän suuriin muutoksiin

Konkarihyökkääjä Filppula onnellinen paluustaan Detroitiin – "Kahden vuoden sopimus ratkaisi paljon"

Patrik Laine nauttii paineetta kesästä – "Jossain vaiheessa tulee jonkinlainen sopimus"

Montrealin suomalaiskaksikko hakee uutta NHL-sopimusta välimieskäsittelystä

Olli Määttä on kokenut urallaan enemmän vastoinkäymisiä kuin moni muu, mutta hän ei valita – Vuodet Pittsburghissa opettivat paljon, mutta nyt kaikki muuttuu

Ex-JYP-hyökkääjä lopetti haluamattaan pelaajauransa, siirtyy nyt valmennustehtäviin – "Ne olivat parhaat vuodet urallani"

JYPin tuoreella toimitusjohtajalla on jo ideoita mahdollisiin muutoksiin – Säästökuuri-mielipide ei ole muuttunut

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.