IS: Jokerien liigalisenssin siirto voi kariutua

Jos jääkiekkoseura Jokerien omistaja Harry Harkimo haluaa siirtää liigalisenssin uudelle Peaken-yhtiölleen, siirto edellyttää kaikkien muiden liigajoukkueiden yksimielistä hyväksyntää, kirjoittaa Ilta-Sanomat. Liigan osakkailla eli 14 liigajoukkueella on IS:n mukaan salainen osakassopimus, jossa on yksimielistä hyväksyntää edellyttävä pykälä.

IS:n tietojen mukaan SM-liiga Oy:n yhtiöjärjestyksessä on lunastuspykälä, jonka perusteella liigalla on kuukausi aikaa lunastaa itselleen osake, joka aiotaan siirtää uudelle omistajalle.

Kumpi tahansa menettely voi estää Jokerien pelaamisen SM-liigassa. Joukkue ei voi pelata osakkeella ilman liigalisenssiä, eikä lisenssillä ilman osaketta.

Helsingin Sanomat kirjoitti aiemmin tänään, että kaupparekisterin asiakirjojen mukaan Harkimo hankki omistukseensa 20. toukokuuta Peaken-nimisen pöytälaatikkoyhtiön. Patentti- ja rekisterihallitukselle Harkimo on toimittanut vain omalla allekirjoituksella varustetun, 22. toukokuuta päivätyn valtakirjan, jossa Helsinki Halli Oy myöntää yhtiölle luvan käyttää toiminimeä Jokerit Hockey Club.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kiekko

Marjamäki jatkaa Jokereiden päävalmentajana kevääseen 2022 – Jari Kurri: "Vahva luotto Marjamäen osaamiseen"

Stanley Cup riitti näytöksi – mestarimaalivahti vältti välimieskäsittelyn ja sai mieluisan jatkosopimuksen St. Louisiin

JYPin mestarivalmentaja Dufva kertoo, miksi Vatanen nousi aikanaan suoraan junioreista ykköspariin – "Se oli tarkkaan harkittu rikos"

Tätä NHL-tähteä et löydä sosiaalisesta mediasta – kovia minuutteja keräävä Sami Vatanen kertoo, kuinka hän suhtautuu kesän suuriin muutoksiin

Konkarihyökkääjä Filppula onnellinen paluustaan Detroitiin – "Kahden vuoden sopimus ratkaisi paljon"

Patrik Laine nauttii paineetta kesästä – "Jossain vaiheessa tulee jonkinlainen sopimus"

Montrealin suomalaiskaksikko hakee uutta NHL-sopimusta välimieskäsittelystä

Olli Määttä on kokenut urallaan enemmän vastoinkäymisiä kuin moni muu, mutta hän ei valita – Vuodet Pittsburghissa opettivat paljon, mutta nyt kaikki muuttuu

Ex-JYP-hyökkääjä lopetti haluamattaan pelaajauransa, siirtyy nyt valmennustehtäviin – "Ne olivat parhaat vuodet urallani"

JYPin tuoreella toimitusjohtajalla on jo ideoita mahdollisiin muutoksiin – Säästökuuri-mielipide ei ole muuttunut

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.