IS: Jokerien liigalisenssin siirto voi kariutua

Jos jääkiekkoseura Jokerien omistaja Harry Harkimo haluaa siirtää liigalisenssin uudelle Peaken-yhtiölleen, siirto edellyttää kaikkien muiden liigajoukkueiden yksimielistä hyväksyntää, kirjoittaa Ilta-Sanomat. Liigan osakkailla eli 14 liigajoukkueella on IS:n mukaan salainen osakassopimus, jossa on yksimielistä hyväksyntää edellyttävä pykälä.

IS:n tietojen mukaan SM-liiga Oy:n yhtiöjärjestyksessä on lunastuspykälä, jonka perusteella liigalla on kuukausi aikaa lunastaa itselleen osake, joka aiotaan siirtää uudelle omistajalle.

Kumpi tahansa menettely voi estää Jokerien pelaamisen SM-liigassa. Joukkue ei voi pelata osakkeella ilman liigalisenssiä, eikä lisenssillä ilman osaketta.

Helsingin Sanomat kirjoitti aiemmin tänään, että kaupparekisterin asiakirjojen mukaan Harkimo hankki omistukseensa 20. toukokuuta Peaken-nimisen pöytälaatikkoyhtiön. Patentti- ja rekisterihallitukselle Harkimo on toimittanut vain omalla allekirjoituksella varustetun, 22. toukokuuta päivätyn valtakirjan, jossa Helsinki Halli Oy myöntää yhtiölle luvan käyttää toiminimeä Jokerit Hockey Club.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.