Ilveksen kiri ja Pelicansin puolustus vastakkain

Jääkiekon SM-liigan avauskierroksen toisessa parissa kohtaavat runkosarjan kahdeksikko Ilves ja yhdeksänneksi jäänyt Pelicans. Ilveksen pääsy kympin sakkiin ratkesi täpärästi päätöskierroksella, kun se päihitti Lukon 1-0 vierasottelussa jättäen raumalaiset kellariklaaniin.

- Pitää uskoa jopa mahdottomaan. Oli tuuriakin, että käännettiin ottelu Raumalla. Sitä ennen oli paha tappioputki, Ilveksan vastuuvalmentaja Sakari Pietilä taustoitti.

Joukkueiden valmentajat, Ilveksen Sakari Pietilä ja Pelicansin Hannu Aravirta, tuntevat toisensa paremmin kuin hyvin. He kohtasivat ensimmäisen kerran pudotuspeleissä 1989. Aravirta oli silloin JYPissä, Pietilä Ilveksessä.

- Aravirta on tosi kokenut valmentaja. Kyllä me kovalla kunnioituksella lähdemme niihin peleihin, mutta varaudumme jokaiseen jippoon ja tapahtumaan mitä Pelsun puolelta tarjotaan, Pietilä kuvaa.

Pietilä ei haluaisi haastaa Aravirtaa henkilökohtaisesti kaukalossa.

- Minä en voi suostua sellaiseen. Ara pystyisi luistelemaan paremmin, vaikka hänellä on tällä hetkellä squash -ja golfmailojen käyttö paremmassa vireessä kuin jääkiekkomailan. Näsijärvellä voisin pärjätä retkiluistelussa, Pietilä keventää.

Varamiehet löydetty

Pelicansin kuluvan kauden jälkeen jättävä Aravirta on kokemukseltaan ja menestykseltään SM-liigan valmentajakastin ylimmässä luokassa. Siksi hänen varoo tietävänsä ennalta käsikirjoituksen juonen. Ilves kaappasi päätöskierroksella kotiedunkin.

- Kyllä se aika fifty-sixty on. Samoilta viivoilta lähdetään liikkeelle. Molemmat on voittanut ristiin toisensa kotona ja vieraissa. Tunnetaan toisemme metkut parin vuoden ajoilta, Aravirta sanoo.

- Vuorokaudessa ratkeaa tietysti jo paljon. Ratkeaako lopullisesti - sen aika näyttää. Mutta tosi intensiivinen sarja tulee olemaan niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin ottelusarjan (lyhyen) aikajänteen takia.

Pelicansin joukkueen peli on monen mielestä tähtihyökkääjä Marko Jantusen varassa. Lahtelaisjoukkueen päävalmentaja haluaa nähdä asian toisin.

- Olemme onneksi aika tasaisesti tuottaneet tulosta. Sillä tavalla meiltä voi odottaa maaleja jokaiselta kentältä. Meillä ei ole niin vahvaa roolitusta kuin perinteisesti ehkä huippuammattilaisjoukkueilla tai NHL-joukkueilla, Aravirta sanoo.

- Lahden resursseilla on pitänyt rakentaa joukkue niin, että saamme omia nuoria kavereita esiin. Sillä tavalla ruokimme koko joukkueen hyökkäyspelaamista.

Runkosarjan päätöskierrokselle Pelicans kärsi puolustajapulasta. Ärhäkkänä karvaajana sekä ärsyttäjänäkin tunnettu Leo Komarov sai komennuksen ketjusta puolustukseen.

- Leksa pelasi yhdellä lyhyellä harjoituksella täydet pakkivaihdot, ja pelasi lähes virheettömän pelin. Erittäin hyvä mahdollisuus meille jo lauantaina ja tässä ottelusarjassa. Jan Latvala oli jo perjantaina jäällä parannuttuaan vatsataudista. Todennäköisempään on, että Leksa aloittaa puolustajana kuin hyökkääjänä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.