Ilves tiristää jatkoon tasaisesta sarjasta

ASETELMA: Ilveksen kauden väkevin jakso osui välille 1. helmikuuta - 1. maaliskuuta. Se voitti seitsemän ottelua yhdeksästä ja hävisi varsinaisella peliajalla vain kerran. Jos sama juoksu olisi jatkunut vielä pari viikkoa, tupsukorvat olisivat todennäköisesti kipittäneet suoraan puolivälieriin. Viidestä viimeisimmästä ottelustaan se voitti kuitenkin vain kaksi.

SaiPalle ei samanlaista suonenvetoa osunut. Se teki tulosta tasaisemmin, mutta runkosarjan lopun käyrä oli laskeva. Viimeiset kymmenen kierrosta tuottivat ainoastaan 11 pistettä. Playoff-paikka varmistui lopullisesti jo kolme kierrosta ennen loppua, mutta toisaalta säälikierroksen kotietu karkasi vasta kalkkiviivoilla.

Kauden keskinäisissä otteluissa paineltiin SaiPa ensin, sitten Ilves -periaatteella. Sputnik pöllytti turkkia syyskaudella 4-1 ja 5-1 -lukemin, Ilves kosti myöhemmin 2-1 ja 3-2 -voitoilla. Ylitöiksi ei mennyt kertaakaan.

Kummallakin on loukkaantumishuolensa. Ilves menetti päätöskierroksella pakkikomeetta Oskari Laaksosen, joka on pelikunnossa aikaisintaan mahdollisissa puolivälierissä. Veteraanipuolustaja Juha Leimukin lienee sivussa kuten myös kokenut hyökkääjä Jerry Ahtola.

SaiPan sairaslistalla oli pahimmillaan melkein saman verran väkeä kuin pelikuntoisissa, mutta kokoonpanoon on palailtu pätkittäin. Vain yhden ottelun pelanneen Roy Radken ohella sivussa ovat Emil Oksanen, Veeti Vainio ja Vladimir Denisov.

ARVIO: Kaiva tästä nyt sitten suosikki. On yllätys, ellei sarja vaadi täyttä kolmen ottelun siivua. Kumpikin voittaa viikonloppuna kotonaan ja ratkaisu siirtyy tiistaiksi Tampereelle. Kotietu painaa vaakakupissa sen verran, että Ilves tiristää jatkoon voitoin 2-1.

SEURAA HEITÄ: Ilves tuskaili pitkin kautta maalivahtitilanteensa kanssa. Koppi ei tarttunut parhaaseen malliin Riku Heleniuksella eikä Antti Lehtosellakaan. Helmikuussa lainattiin HC Kometa Brnosta vasta 18-vuotias Lukas Dostal ja johan alkoi tapahtua. Dostal torjui runkosarjan viimeiset kymmenen peliä prosentilla 92,17 ja hurmasi Tampereen vihreää, keltaista ja mustaa väriä tunnustavan kansanosan. Ennen tätä ihmepoika oli pelannut vain kolme miesten peliä, kaksi Tshekin liigassa ja yhden mestiksessä.

JYP nakkeli kauden mittaan nuorempaa pelaajistoaan sinne sun tänne, Micke Saari löysi itsensä joulukuussa Lappeenrannasta. 30 SaiPa-ottelussa Saari on naputellut 5+8=13 pistettä, kun JYPissä syntyi reilun kahden kauden aikana 73 kamppailussa vain 6+8=14. Saari pelasi aikanaan kaksi kautta Bluesin A-junioreissa SaiPa-luotsi Tero Lehterän alaisuudessa ja luottoa löytyy. JYP-aikoihin verrattuna Saaren keskimääräinen peliaika ottelua kohden on kasvanut lähes kuudella minuutilla ja pyörii nyt 17 hujakoilla.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .