Ilvestä uhkaavat isot sakot jokeripelaajan pestaamisesta

Internetissä levisi tiistaina kuva, jonka väitetään olevan ote Liigan johtoryhmän joulukuun kokouksen pöytäkirjasta.

Jääkiekon Liiga pohtii tamperelaisseura Ilveksen sakottamista 100 000 eurolla, koska seura pestasi kauden Jokereissa aloittaneen Michael Keräsen riveihinsä. Tiedon Liigan suunnitelmista vahvisti Liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen.

– Kyllä sellainen on olemassa, Hiltunen sanoi.

Internetissä levisi tiistaina kuva, jonka väitetään olevan ote Liigan johtoryhmän joulukuun kokouksen pöytäkirjasta. Sen mukaan Liigan johtoryhmä esittää Liigan hallitukselle Ilveksen sakottamista. Kuvan pöytäkirjan mukaan Liigalla on käytäntö, jonka mukaan liigajoukkueet eivät saisi kesken kauden ottaa riveihinsä kauden Jokereissa aloittaneita kiekkoilijoita.

Liigan hallitus kokoontuu helmikuun lopulla, ellei asian julkitulo muuta aikataulua.

Keränen aloitti kauden KHL-joukkue Jokereissa, mutta helsinkiläisseura purki hänen sopimuksena marraskuussa vaisusti sujuneen alkukauden jälkeen. Hän ehti pelata Jokereissä 25 KHL-ottelua tehopistein 2+5.

Joulukuun alussa Keränen siirtyi Ilvekseen, jossa hän oli ennen tiistain kierrosta kerännyt 17 ottelussa tehopisteet 5+3.

"Täysin moraalitonta"

Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi kieltäytyi kommentoimasta asiaa.

– Tämä on meidän sisäinen asia, mutta palaamme siihen varmasti. Asia on kesken, Kallioniemi sanoi.

Ilveksen toimitusjohtaja Esa Honkalehto ilmoitti tekstiviestillä STT:lle, ettei seura ole ainakaan vielä maksanut sakkoa Keräsestä.

Jääkiekkoilijoiden pelaajayhdistyksen eli Suomen Jääkiekkoilijat ry:n toiminnanjohtaja Jarmo Saarela tuomitsi jokeripelaajien pestaamiskiellon.

– Kun Jokerit lähti KHL:ään, oli huhua siitä, että tällainen sopimus olisi. Toin silloin jo julki, että tällaista ei hyväksytä. Nyt siitä on tullut dokumenttia, Saarela sanoi.

Dokumentilla Saarela viittasi internetissä levinneeseen kuvaan.

– On täysin moraalitonta, jos tällainen ratkaisu on tehty. Tämä rajoittaa pelaajien työllistymismahdollisuuksia, Saarela sanoi.

Liigan sakotussuunnitelmista uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.