Immonen kahdeksi vuodeksi Venäjälle

JYP:n tähtipelaaja Jarkko Immonen lähtee Venäjän KHL-liigaan Ak Bars Kazan -joukkueeseen kahden vuoden sopimuksella. Asiasta ilmoitettiin juuri meneillään olevassa tiedotustilaisuudessa.

Siirto mahdollistui, kun JYP vapautti Immosen JYP-sopimuksen viimeisestä vuodesta. Kolmikantasopimus Immosen, JYPin ja Kazanin välillä allekirjoitettiin torstaina Jyväskylässä.

- Sopimus syntyi, JYP:n puolelta, kun kävi selväksi, että Jarkko on tulikuuma pelaaja kansainvälisillä markkinoilla vahvojen JYP-näyttöjen ja MM-kisaesityksen jälkeen. Päivä päivältä näytti selvemmältä, ettei JYP-sopimuksen jatkaminen ole enää kilpailukykyinen vaihtoehto kummankaan osapuolen kannalta. Kiitämme Jarkkoa upeasta jaksosta JYP:ssä ja toivotamme hänelle mitä parasta uran jatkoa, sanoo JYP:n toimitusjohtaja Jukka Seppänen.

Sopimuksen syntyä JYP:n puolelta vauhditti yleinen taloustilanne joka sisältää paljon epävarmuuksia. –Tällä ratkaisulla JYP selviää taantuman yli kilpailukykyisenä liigaseurana arvioi Seppänen.

Jarkko Immosen tuntemukset sopimuksesta ovat kahtalaiset.

– Fiilikset ovat innokkaat ja toisaalta haikeat. JYP on ollut minulle erittäin tärkeä seura, ja on haikeaa että tämä ajanjakso nyt päättyy. Toisaalta olen innoissani uusista, erittäin mielenkiintoisista haasteista, joita AK Bars Kazaniin siirto tarjoaa, kertoo Jarkko Immonen.

Ak Bars Kazanissa pelaa suomalaisista tällä hetkellä Niko Kapanen. Kapanen kuittaa ensi kaudesta Ilta-Sanomien mukaan 1,3 miljoonaa euroa nettona.