Iskikö "Jusun koulun" oppilas liigaennätyksen? - "En saanut nukuttua"

Pitkin syksyä JYPiä murjoneen loukkaantumissuman keskellä JYP-Akatemian pelaajahautomo on jälleen osoittanut kullanarvoisuutensa. Perjantaina Pelicansia vastaan liigassa debytoi jälleen kaksi uutta "Jusun koulun" pelaajaa, puolustaja Jaakko Jokinen sekä hyökkääjä Kalle Saramäki.

Illan levein hymy irtosi 4-3 -jatkoaikavoiton jälkeen epäilemättä Saramäeltä, joka iski JYPin 1-0 -osuman uransa ensimmäisessä liigavaihdossa päästyään ensimmäisen kerran kiekkoon kiinni. Myös 2-0 (Valtteri Kemiläinen) ja 3-0 (Topi Nättinen) olivat Jusun koulun oppilaiden käsialaa.

- Sund (Joel) antoi hyvän syötön siinä ja yhtäkkiä huomasin olevani yksin läpi. Olisinkohan kymmenen sekuntia ehtinyt olla kentällä, Saramäki myhäili.

Pelikellossa oli tässä vaiheessa lukema 2.25. Raakaa tilastofaktaa ei ollut saatavilla, mutta kyseessä lienee liigahistorian nopein uran avausmaali.

- Kyllähän se tietysti vapautti pelaamista, sen verran kuitenkin jännitti, Saramäki sanoi.

Vielä puolen päivän aikaan 21-vuotias JYPin oma kasvatti suuntasi ajatuksiaan kohti mestiksen paikalliskamppailua KeuPa HT-JYP-Akatemia. Sitten soi puhelin ja suunnitelmaan tuli muutos.

- Olin syömässä, kun sain tiedon, että illalla pelataankin liigaa. Mahtava homma, junnusta asti olen tässä hallissa käynyt liigapelejä katsomassa ja tämä on aina ollut unelma, Saramäki selvitti.

- Sen verran rupesi liigadebyytti jännittämään, että en saanut perinteisiä pelipäivän päiväunia nukuttua, hän naurahti.

Saramäki on toiminut viime ajat Akatemian kapteenina ja on joukkueen luottonaamoja, mutta mikään tehomies hän ei ole ollut. Kauden mestispelien pistesaldo on vain 2+2.

- Muutaman kerran olen liigan treeneissä ollut, mutta kyllä tämä aika iso yllätys oli kuitenkin, hän totesi.

Johan oli viihdepläjäys! - "Kauhea pelihän se oli"