Islanders panee maalivahtikalustonsa uusiksi

NHL-jääkiekkoseura New York Islanders ostaa maalivahti Rick DiPietron sopimuksen ulos. Seuran toimitusjohtaja Garth Snow on vahvistanut tiedon Newsday-lehdelle.

DiPietro oli Islandersin ja koko NHL:n ykkösvaraus vuonna 2000. Hän sai edelliseltä seurajohdolta 15-vuotisen jättisopimuksen vuonna 2006, mutta sitten alkoi loukkaantumiskierre. Viiden viime kauden aikana DiPietro on pelannut vain 50 ottelua.

- Hänen voitontahtoaan ja kilpailunhaluaan huipputasolla emme ole koskaan kyseenalaistaneet, Snow sanoi ja kuvaili päätöksen olleen erittäin vaikea.

Jättisopimuksen purku ei tule Islandersille ilmaiseksi, vaan NHL:n työehtosopimuksen mukaisesti seura maksaa DiPietrolle 1,5 miljoonan dollarin vuosikorvausta seuraavat 16 vuotta.

Sportsnet-kanavan Nick Kypreosin tviitin mukaan Islanders ei myöskään tee jatkosopimusta veteraanivahti Tim Thomasille. Thomas, 39, piti viime kauden taukoa NHL:stä, mutta hän siirtyi Bostonista Islandersin listoille pelaajakaupan yhteydessä. Maanantaina ex-mestarivahdin agentti kertoi Thomasin harkitsevan paluuta NHL:ään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.