"Iso menetys SM-liigalle", totesi Tyni

Jokereiden siirtymisen ensi kauden jälkeen SM-liigasta KHL:aan on arveltu näivettävän kotoista liigaa rajusti. JYPin toimitusjohtaja Kari Tyni suhtautui perjantain uutiseen maltillisesti.

-SM-liigalle tämä on tietysti iso menetys, mutta tyhjiöt täyttyvät aina. SM-liiga on selättänyt monet uhat matkan varrella, Tyni totesi.

Suomalaisesta KHL-seurasta on puhuttu jo useita vuosia, joten siirto ei yllättänyt Tyniä.

-Minusta tämä on luonnollista kehitystä. Suomi taitaa olla yhdeksäs maa, joka lähtee mukaan KHL:aan, Tyni laski.

SM-liigaa on tarkoitus jatkossakin pelata 14 joukkueen voimin, vaikka yksi suurista poistuukin näyttämöltä.

-Tavallaan ajankohta tälle ilmoitukselle vähän yllätti, mutta toisaalta tässä on hyvää aikaa järjestellä liigan kuviot niin, että meillä on 14 joukkuetta myös kaudella 2014-15, Tyni sanoi.

KalPan toimitusjohtaja Kimmo Kapanen suhtautui aiemmin perjantaina Jokereiden afääreihin kriittisesti.

-Jos Jokerit lähtee vuoden päästä KHL:ään, niin mitä helvettiä me tehdään niillä ensi kaudella täällä enää, Kapanen tuhahti Savon Sanomille.

Tyni puolestaan uskoi, että Jokerit haluaa jättää SM-liigan tyylillä.

-Katsoin tuon tiedotustilaisuuden netistä ja Harkimon puheista ymmärsin, että Jokereita on tarkoitus jo ensi kaudella vahvistaa KHL:aa silmällä pitäen. He haluavat varmasti päättää SM-liigataipaleensa mestaruuteen ja se on tietysti iso kiihoke kaikille muille, Tyni arvioi.

Pelaajamarkkinat askarruttavat

Eniten JYP-päällikköä huolettaa suomalaisen KHL-seuran vaikutus SM-liigan pelaajamarkkinoihin.

-Millainen se on, sitä on vielä vaikea arvioida. Jokerit on toki liigassakin ollut aina parhaita palkanmaksajia, mutta mitä tapahtuu, kun pelissä ovat vielä isommat rahat? Toisaalta, ei KHL-Jokereihinkaan määräänsä enempää pelaajia mahdu, Tyni tuumasi.

Jokereiden puheenjohtaja Hjallis Harkimo ilmoitti tänään ottavansa toistaiseksi hoitaakseen seuran toimitusjohtajan tehtävät. Talvella NHL:aan loikanneelle Jarmo Kekäläiselle on kuitenkin haussa seuraaja. Eräs spekulaatioissa vahvasti esiintynyt nimi on ollut JYPin pelaajakoordinaattori Jukka Holtari.

Onko olemassa vaara, että Jokerit nappaa Holtarin JYPiltä?

-Minulla ei ole mitään sellaista vivahdustakaan, ei ole käynyt mielessäkään. Meillä on voimassa oleva sopimus ja Hole tekee täysillä töitä JYPin eteen, Tyni vakuutti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Harkimo vahvisti KHL-siirron ja tylytti HIFK:ta