Jääkiekkoliigan huipuilla yli 300 000 euron vuositili

Suomen jääkiekkoliigan palkkakärki on vakiintunut 350 000 euron kausiansioiden tuntumaan. Kolmensadantonnin kerhoon mahtuu viitisen pelaajaa, ehkä useampiakin.

Hieman alemmassa luokassa, noin 250 000 euron ympärillä, väki on vähentynyt.

- On kolmannen ketjun pelaajia tai nelos-viitospakkeja, jotka saavat hyvää palkkaa rooliinsa nähden, esimerkiksi nimensä perusteella. Näiden kanssa seurat ovat selvästi pyrkineet tulemaan alas, kertoo pelaaja-agentti Mika Rautakallio.

Tiedot kausipalkoista ovat epävirallisia, mutta lajipiireissä sana kiertää, ja media suodattaa supatusta yleisön tietoon.

- Palkat lähtevät nollasta, ja korkein on ollut himpun alle 400 000, kertoo Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela.

Neljän viime kauden aikana liigaseurojen palkkamenot ovat kasvaneet maltillisesti mutta jatkuvasti. Viime vuonna menot olivat yhteensä 35,1 miljoonaa euroa, 4,5 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

- Ruotsissa tultiin viime vuonna noin 20 prosenttia alaspäin. Sveitsi on oma lukunsa, mutta en usko, että hekään ovat hirveästi nostaneet, agentti Juuso Pulliainen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.