Jääkiekkoliigan huipuilla yli 300 000 euron vuositili

Suomen jääkiekkoliigan palkkakärki on vakiintunut 350 000 euron kausiansioiden tuntumaan. Kolmensadantonnin kerhoon mahtuu viitisen pelaajaa, ehkä useampiakin.

Hieman alemmassa luokassa, noin 250 000 euron ympärillä, väki on vähentynyt.

- On kolmannen ketjun pelaajia tai nelos-viitospakkeja, jotka saavat hyvää palkkaa rooliinsa nähden, esimerkiksi nimensä perusteella. Näiden kanssa seurat ovat selvästi pyrkineet tulemaan alas, kertoo pelaaja-agentti Mika Rautakallio.

Tiedot kausipalkoista ovat epävirallisia, mutta lajipiireissä sana kiertää, ja media suodattaa supatusta yleisön tietoon.

- Palkat lähtevät nollasta, ja korkein on ollut himpun alle 400 000, kertoo Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela.

Neljän viime kauden aikana liigaseurojen palkkamenot ovat kasvaneet maltillisesti mutta jatkuvasti. Viime vuonna menot olivat yhteensä 35,1 miljoonaa euroa, 4,5 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

- Ruotsissa tultiin viime vuonna noin 20 prosenttia alaspäin. Sveitsi on oma lukunsa, mutta en usko, että hekään ovat hirveästi nostaneet, agentti Juuso Pulliainen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kiekko

Marjamäki jatkaa Jokereiden päävalmentajana kevääseen 2022 – Jari Kurri: "Vahva luotto Marjamäen osaamiseen"

Stanley Cup riitti näytöksi – mestarimaalivahti vältti välimieskäsittelyn ja sai mieluisan jatkosopimuksen St. Louisiin

JYPin mestarivalmentaja Dufva kertoo, miksi Vatanen nousi aikanaan suoraan junioreista ykköspariin – "Se oli tarkkaan harkittu rikos"

Tätä NHL-tähteä et löydä sosiaalisesta mediasta – kovia minuutteja keräävä Sami Vatanen kertoo, kuinka hän suhtautuu kesän suuriin muutoksiin

Konkarihyökkääjä Filppula onnellinen paluustaan Detroitiin – "Kahden vuoden sopimus ratkaisi paljon"

Patrik Laine nauttii paineetta kesästä – "Jossain vaiheessa tulee jonkinlainen sopimus"

Montrealin suomalaiskaksikko hakee uutta NHL-sopimusta välimieskäsittelystä

Olli Määttä on kokenut urallaan enemmän vastoinkäymisiä kuin moni muu, mutta hän ei valita – Vuodet Pittsburghissa opettivat paljon, mutta nyt kaikki muuttuu

Ex-JYP-hyökkääjä lopetti haluamattaan pelaajauransa, siirtyy nyt valmennustehtäviin – "Ne olivat parhaat vuodet urallani"

JYPin tuoreella toimitusjohtajalla on jo ideoita mahdollisiin muutoksiin – Säästökuuri-mielipide ei ole muuttunut

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.