Jääkiekkoliitto irtisanoutui rasismista

Jääkiekkoliitto ja Suomen maajoukkue ovat irtisanoutuneet "kaikenlaisesta rasismista ja vihamielisyydestä ulkomaalaisia kohtaan". Jääkiekkoliiton mukaan laji on kansallisuuksia yhdistävä eikä erottava tekijä ja menestyksestä iloitseminen kuuluu kaikille.

- On harmillista, että näinkin hieno asia kuin MM-kulta vetää puoleensa erilaisia lieveilmiöitä. Jääkiekko on kansainvälinen laji, emmekä me erottele ihmisiä kansallisuuden tai ihonvärin mukaan, sanoi liiton puheenjohtaja Kalervo Kummola tiedotteessa.

Myös kultajoukkueen kapteeni Mikko Koivu piti tiimiään esimerkillisenä.

- Minun mielestäni Suomessa ollaan aina pystytty suvaitsemaan ja kunnioittamaan toista. Mielestäni meidän joukkue on sen esimerkkinä, koska meillä on paljon erilaisia ihmisiä ja yksilöitä, Koivu sanoi joukkueen palattua Suomeen.

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton puheenjohtaja Paloma Hannonen peräsi eilen avoimessa kirjeessään joukkueelta kannanottoa rasismista. Hannosen mukaan peli-illan ja -yön juhlahumua Helsingissä synkensivät joidenkin juhlijoiden rasistiset huudot ja aggressiivinen käytös.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.