Jääkiekon pelaajayhdistys muistuttaa seuroja: Poikkeustilassa on syytä välttää pienryhmäharjoittelua

Jääkiekon liigapelaajien lomakausi on päättymässä pääsiäisen jälkeen, mutta Suomen Jääkiekkoilijat ry muistuttaa, etteivät seurat saa aloittaa yhteisharjoittelua Suomen ollessa poikkeustilassa. Koronaviruksen takia yli kymmenen hengen kokoontumiset ovat kiellettyjä ainakin 13. toukokuuta asti.

Pelaajan ei ole pakko osallistua pienryhmäharjoitteluun, jos hänen seuransa sellaisen aloittaa.

–  Työnantajan eli seurojen velvollisuutena on tässä tilanteessa huolehtia tartuntariskin minimoimisesta. Jos seurat poikkeuksellisesti haluavat aloittaa pienryhmäharjoittelun ja velvoittavat pelaajat siihen, tätä koskeva päätös/ilmoitus on annettava kirjallisesti ja samassa yhteydessä seurojen annettava ohjeistus siitä, miten työ eli harjoittelu suoritetaan tartuntariski välttäen, pelaajia edustava yhdistys korostaa lausunnossaan.

Pelaajayhdistyksen mielestä pienryhmässä ei voida välttää tartuntariskejä, koska turvavälien pitäminen on vaikeaa.

Yhdistys vaatii, että pelaajat voivat harjoitella 13. toukokuuta asti itsenäisesti tai etäyhteyden avulla. Käytännössä linjaus tarkoittaa, että pelaajilla on henkilökohtaiset harjoitusohjelmat poikkeustilan ajan.

Pelaajayhdistyksen kannanoton ovat allekirjoittaneet puheenjohtaja Sean Bergenheim ja toiminnanjohtaja Jarmo Saarela. Kannanotto koskee etupäässä Liigaa, mutta on sovellettavissa myös Mestikseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Jyväskylän Vehkalammella "koronapalloilu" sen kuin jatkuu, kieltokylttejä revitty pois – "Tilanne on haastava"