Jääkiekossa kummatkin välieräottelut ratkaistiin jatkoerässä

Kärpät pääsee viiden vuoden tauon jälkeen taistelemaan jääkiekon Suomen mestaruudesta. Kärpät ratkaisi keskiviikkona finaalipaikkansa, kun se kukisti SaiPan viidennessä välieräpelissä maalein 2-1.

Kärppien finaalipaikan ratkaisi Mika Pyörälän maali jatkoerässä ajassa 67.09. SaiPa taisteli kolme erää tasanumeroissa 1-1, mutta lappeenrantalaisten tie vie lopulta ensi maanantain pronssiotteluun.

Edellisellä finaaliyrityksellään Kärpät hävisi JYP:lle, mutta oululaiset ovat voittaneet historiansa aikana viisi SM-kultaa.

Kärppien tämän kevään finaalivastustaja ei vielä ratkennut, vaan Lukko pakotti Tapparan vähintään kuuden ottelun taisteluun. Lukko haki Tampereelta vierasvoiton 2-1-maalein, kun joukkueen kultakypärä Ville Vahalahti survoi tahtomaalillaan raumalaiset voittoon jatkoerässä. Vahalahti onnistui ajassa 64.29.

Tappara on yhä voiton päässä finaalipaikasta. Lukko ei ole 26 vuoteen yltänyt kotivoittoon jääkiekkoliigan välierissä. Raumalaisten pitää rikkoa taika perjantaina, jos he haluavat yltää finaaleihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.