JYP antoi kenkää päävalmentaja Lauri Merikivelle – Risto Dufva palaa penkin taakse

JYP on vapauttanut päävalmentaja Lauri Merikiven, 35, tehtävästään. Hänen paikkansa ottaa Risto Dufva, 55, jonka sopimus kestää kauden loppuun saakka.

Lauri Merikiven sopimus JYPin kanssa oli tehty kolmeksi vuodeksi, mutta sopimuksen rakenne mahdollisti sopimuksen purun tässä vaiheessa, JYP kertoo. Seura kertoo purun tapahtuneen "kohtuullisin ehdoin molemmin puolin".

– Sopimuksen purku oli molemmille osapuolille kohtuullinen. Sen enempää keskinäisiä tehtyjä sopimuksia avaamatta, JYPiltä ei mene kolmen vuoden valmentajapalkkaa, JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari sanoi maanantaina STT:lle.

JYP on tällä hetkellä Liigassa sarjataulukon häntäpäässä 12:ntena. Matkaa alimpaan pudotuspeliviivaan oli maanantaina kahdeksan pistettä. Jäljellä on 21 ottelua.

– Teemme kaikkemme seuran menestyksen eteen tälläkin kaudella, ja nyt se ikävä kyllä merkitsi päävalmentajan vaihtamista. Tarvitsemme nyt joukkueeseen riittävän ison muutoksen playoffs-paikan saavuttamiseksi. Päätöstä helpotti se, että tiedämme Risto Dufvan osaamisen muutosjohtajana, kertoi JYPin hallituksen puheenjohtaja Jukka Seppänen seuran tiedotteessa.

Lue myös: Kolumni: Oispa RD – No nyt on!
 

– Kun synnyinkaupunkini joukkue JYP esittää kutsun, siihen vastataan myönteisesti. Selkeä tavoite on, että JYP pelaa tänäkin keväänä playoffseissa. Tehtävä on haastava, mutta mahdollinen, sanoi Risto Dufva.

Dufva valmensi JYPiä reilun neljän kauden ajan 2007–2012 ja johdatti JYPin sen seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen keväällä 2009. Dufva jätti JYPin syksyllä 2011. Tuon jälkeen hän on valmentanut Tapparaa, Lukkoa ja Jukureita, joista viimeisintä kevääseen 2018 asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

"Dufvismien" aarrearkku odottaa taas avaamistaan – "Se oli kuin siilien rakastelua"

Jukka Seppäsen mitta täyttyi – JYP-pomo soitti miehelle, joka vihaa häviämistä kaikkein eniten

Kolumni: Oispa RD – No nyt on!

JYP teki jatkosopimukset neljän pelaajan kanssa