JYP elää ”raskaita aikoja”

Joulukuun alkupäivinä talvi-illat ovat pimeitä ja synkkiä. Niin ne ovat joskus myös jääkiekkokaukaloissa, kuvaili JYPin päävalmentaja Marko Virtanen tappioon päättyneen HPK-taiston jälkimainingeissa.

– Raskaita ovat ajat, hurrikaaniluotsi huokaili torstai-iltana Synergia-areenalla.

– Ukkoja tippuu rivistä jatkuvalla syötöllä ja kuorma senkun kasvaa muilla, hän jatkoi.

Virtanen viittasi JYPin leiriin iskeneeseen loukkaantumissumaan. HPK-ottelussa jyväskyläläisten kokoonpanoista puuttui monta avainpelaajaa: Jani Tuppurainen, Anssi Löfman, Mikko Viitanen, Yohann Auvitu, Jyrki Välivaara, Markus Poukkula...

Oliko syynä poissaolijoiden pitkä lista vai joku muu syy, mutta torstai-iltana Hippoksella juhli joka tapauksessa vierasjoukkue HPK. Kerho oli nälkäisempi ja puolusti uhrautuvasti sekä kaapi mukaansa täyden pistepotin voittolukemin 3–0 (1–0, 0–0, 2–0).

– Emme saaneet sitä samaa draivia, mikä oli vielä tiistaina. Rytmi oli meillä hieman kateissa. Vastustaja puolusti todella uhrautuvasti, varsinkin kolmannessa erässä, Virtanen analysoi.

 

Nuoret veskarit pääroolissa

 

Siipirikkoisuudestaan huolimatta tiistaina Raumalla yhden parhaista vierasotteluistaan tällä kaudella pelannut JYP aloitti HPK-ottelun hermostuneesti. Kiekko poltti isäntien lavoissa ja hyökkäyksiin lähdöt olivat tahmeita. Toisessa peräkkäisessä ottelussa JYPin maalin suulla pelannut Sami Rajaniemi nappasi kuitenkin muutaman tärkeän kopin ottelun alussa ja piti isäntiä mukana pelissä.

Reilun kuuden minuutin kohdalla Rajaniemi joutui kuitenkin antautumaan, kun Kerho osui ylivoimalla. Borna Rendulic tarjoili loistavan poikittaissyötön kippari Ville Viitaluomalle, jonka ensimmäiseen yritykseen Rajaniemi venytti vielä upeasti patjallaan. Irtokiekkoon ensimmäisenä ehtineen Viitaluoman toinen yritys oli kuitenkin JYP-vahdille liikaa.

Avauserä ei enempää osumia tarjoillut, vaikka kummassakin päädyssä nähtiin joitakin maalitilanteita. Rajaniemen tavoin HPK:n virkaveli Juuse Saros esitti kelpo torjuntoja.

Nuorten veskarien hyvät otteet jatkuivat myös toisessa erässä. Varsinkin Saros napsi JYPin pelaajien laukauksia erinomaisella varmuudella. Varsinkin kakkoserän loppuhetkillä Saros oli kentän näkyvin hahmo, kun hän esti mm. Max Wärnin, Ramzi Abidin ja Eric Perrinin maalipaikat.

– Toisessa erässä meidän olisi pitänyt iskeä. Ei kuitenkaan vain saatu paikoista sisään, Virtanen sanoi.

 

Viitaluoma ratkaisi

 

Päätöserässä JYP pyrki lisäämään liikettään muun muassa ketjumuutoksilla. Isännät vyöryttivätkin hyökkäyksiä tasaisesti HPK:n kenttäpäätyyn, mutta todellisille maalipaikoille hurrikaaninutuilla ei ollut vielä viimeisessäkään erässä asiaa. Suurin syy siihen oli HPK:n uhrautuvassa puolustusasenteessa.

– Kolmannessa erässä tasan puolet meidän 26 laukauksesta löysi tiensä maalille. Niin hyvin he peittivät laukauksia, Virtanen kehui vastustajaa.

-JYPin hakatessa päätään seinään, Kerho iski ratkaisevan niitin erän puolivälin jälkeen. Asialla oli taas kippari Viitaluoma, joka onnistui tällä kertaa ohittamaan Rajaniemen läpiajosta: harhautus ja kylmän viileä nosto JYP-rysän kattoon.

Tästä ei enää kotijoukkue noussut. Sen sijaan HPK kaunisteli vielä loppulukemia, kun Viitaluoma viimeisteli hattutemppunsa tyhjään maaliin.

– HPK oli tänään paljon valmiimpi. He ansaitsivat voittonsa, ei kahta sanaa, JYPin kultakypärä Max Wärn tiivisti.

Wärnin mukaan JYP sortui HPK-taistossa myös turhaan hienosteluun.

– Ajatuksena oli tänään se, että me pidämme enemmän kiekkoa kuin tiistaina. Ei onnistuttu siinä ollenkaan. Rytmi oli hukassa, sillä emme olleet oikein missään vaiheessa samalla sivulla.

HPK-tappio päätti JYPin kolmen ottelun voittoputken. Vierasvoitto oli Kerholle jo kauden toinen Jyväskylästä. Neljänneksi sarjassa pudonnut JYP matkaa seuraavaksi Lappeenrantaan, jossa se kohtaa SaiPan lauantaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

JYPin pistetahti on ollut rampanakin huima