JYP hävisi voittomaalikisassa - Immonen hurrikaanipaitojen ainoa onnistuja

1. erä

JYP istui ottelun ensimmäisessä erässä kolme kahden minuutin rangaistusta, joista ensimmäinen kostautui. Nolan Yonkman ennätti istua boksissa kakkosen lähes täyteen, mutta ei ihan. Jäähyä oli jäljellä sekunti, kun Ville Leskinen takoi Kärpät 1-0 -johtoon Michal Kristofin luikertelun jälkeen. Leskinen sai lyödä kiekon tyhjään rysään.

Erän lopulla JYPilläkin oli ylivoimatilanne Veini Vehviläisen korkean mailan seurauksena, mutta se jäi vaatimattomaksi kuten JYPin koko hyökkäyspeli ylipäätään aivan erän loppuhetkiä lukuun ottamatta. Näin 1-0 -numeroissa lähdettiin erätauolle.

2. erä

Toisessa erässä JYP oli selvästi aloitteellisempi kiekollisena kuin ensimmäisessä ja riistopelaaminenkin oli aika ajoin ärhäkkää. Kärppien puolustusalueen puolustuspelaminen on kuitenkin niin laadukasta, että laadukkaille maalipaikoille pääsy oli kelpo 20-minuuttisesta huolimatta vaikeaa. Erän loppua kohden hurrikaanipeli alkoi kuitenkin hiipua ja viimeisillä minuuteilla JYP joutui roiskimaan kiekkoja keskialueelle.

Toisessa erässä ei maaleja nähty, joten myös toiselle erätauolle lähdettiin Kärppien 1-0 -johtolukemista.

3. erä

Päätöserä oli JYPiltä illan paras ja kun hurrikaaniryhmä riittävän pitkään raatoi, tuli vihdoin viimein palkintokin. Eric Perrin ohjasi taitavasti 1-1:een, kun erää oli pelattu sekuntia vaille 11 minuuttia. Jerry Turkulaisen toimitus viivalta tuli reilut kaksi metriä "sivussa" päivystäneelle Perrinille, jonka suoritus oli maailmanluokkaa. Perrin riehaantui maalistaan siinä määrin, että oli iskeä kiekon rystyltä häkkiin jo seuraavassa vaihdossa, mutta kiekko päätyi lopulta sivuverkkoon.

Enempää osumia ei kuitenkaan nähty, joten jatkoajalle lähdettiin lukemissa 1-1.

Jatkoaika

Jatkoajan alkupuolella Perrin - Turkulainen -akseli toimi toisin päin, kun Perrin pelasi Turkulaiselle kelpo ohjurin. Veini Vehviläinen kärppämaalilla poimi kuitenkin kiekon kiinni. Viimeisen vajaan kahden minuutin ajaksi JYP joutui alivoimalle Oscar Eklundin kampitusjäähyn seurauksena, mutta Kärpät ei pystynyt ylivoimaansa hyödyntämään. 1-1 -numeroissa lähdettiin voittomaalikisaan.

Voittomaalikisa

Kärpiltä kiekon toimittivat pussiin Radek Koblizek ja Aleksi Heponiemi, JYPiltä ainoastaan Jarkko Immonen. Näin Kärpät raapaisi kaksi pistettä 2-1 -voitolla.

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .