JYP jäädyttää Siekkisen pelinumeron

JYPin apuvalmentaja-joukkueenjohtaja Ari-Pekka Siekkisen pelinumero 1 jäädytetään JYPin 90-vuotisjuhlaottelussa perjantaina 22. marraskuuta, kun Hippoksella vierailee hallitseva Suomen mestari Porin Ässät.

”Kenkä” Siekkinen on JYPin liigahistoriassa eniten otteluita pelannut maalivahti. Hän nousi seuran edustusjoukkueeseen jo divisioona-aikoina kaudella 1984–85. Siekkinen on pelannut JYPissä kaikkiaan 12 SM-liigakautta ja lisäksi kolme kautta Kiekko-Espoossa/Bluesissa. Kaikkiaan hän on pelannut 447 SM-liigan runkosarjaottelua.

Siekkinen oli 57 pelatulla pudotuspelillään SM-liigan kaikkien aikojen playoff-tilaston ykkönen viime kevääseen asti, kunnes JYP-vahti Tuomas Tarkki ohitti hänet 58 kamppailullaan.

Siekkinen on ollut pelaajana voittamassa JYPille kahta SM-hopeaa ja yhtä pronssia. Pelaajauransa jälkeen Siekkinen aloitti maalivahtivalmentajana JYPin A-nuorissa. Siitä lähtien hän on valmentanut JYPissä apuvalmentajana/maalivahtivalmentajana ja toiminut myös joukkueenjohtajana lukuun ottamatta kautta 2011–2012, jolloin Siekkinen oli KalPan liigajoukkueen apuvalmentaja. Liigatason valmennus alkoi JYPissä 2005. Siekkinen toimii JYPin liigajoukkueen apuvalmentajana ja joukkueenjohtajana nyt kahdeksatta kauttaan. Hän on ollut voittamassa JYPille seuran kaikkia liigatason mitaleja paitsi kaudella 2011–2012 saavutettua seurahistorian toista mestaruutta.

JYP on nostanut Hippoksen kattoon aiemmin kolme pelipaitaa: 19 Pentti Mikkilä, 10 Pertti Rastela ja 30 Risto Kurkinen.

– Olen todella otettu tästä kunniasta ja arvostuksesta, jota kasvattajaseurani JYP minulle osoittaa. Näiden kolmen ensimmäisen JYP-legendan Mikkilän, Rastelan ja Kurkisen joukkoon pääseminen on erittäin kunnioitettava ja todella herkistävä hetki, Siekkinen sanoo.