JYP jäi jalkoihin Turussa – TPS tuli rinnalle ja paineli ohi

Illan liigaottelussa JYP matkasi Turkuun TPS:n vieraaksi. Illan ottelu TPS–JYP päättyi lukemiin 4–1 (0–1, 1–0, 3–0).

1. erä

Ottelu käynnistyi viime kauteen uransa päättäneen Henrik Tallinderin mittavan uran muisteloilla. Kun muistelot oli muisteltu, aloitti TPS melkoisen rummutuksen kohti JYPin maalia ja takoi jo reilussa minuutissa kolme kiekkoa kohti Eetu Laurikaista. Hurrikaanivahti poimi kuitenkin kiekot kiinni.

Alkurynnistyksen jälkeen JYP pääsi ylivoimalle, mutta ei saanut sen aikana kertaakaan kiekkoa edes kunnolla alueelle. Mutta kun ylivoima oli lusittu, säntäsi Robert Rooba iskemään JYPin 1-0 -johtoon. Rooba seurasi oman päädystä kimmonneen laukauksensa ja nöyryytti TPS-kapteeni Joe Piskulaa.

Kehnon ylivoimansa jälkeen hurrikaaniryhmä oli TPS:aa enemmän pelin päällä, mutta enempää maaleja avauserässä ei nähty. Kotijoukkueen Simon Suoranta tosin käytti kiekkoa tolpassa vain kaksi sekuntia ennen loppua. TPS aloittaa toisen erän ylivoimalla Miika Lahden poikittaisesta mailasta saaman rangaistuksen vuoksi.

2. erä

JYP lusi alivoimansa pois erän alkuun ja sai sen jälkeen hetkeksi viidellä viittä vastaan pelistä kiinni. Erän puolivälin jälkeen illan toinen TPS-ylivoima kuitenkin tuotti tuloksen kotijoukkueelle. Samuli Ratisen istuessa jäähyllä Petrus Palmu sivalsi tarkasti 1-1.

Erä kääntyi lopulta melko vahvasti TPS-merkkiseksi, kun kotijoukkue voitti laukaukset 18-11. Henrik Haukelandille kirjattiin lopulta seitsemän torjuntaa, mutta ensimmäisen vartin aikana niitä nähtiin vain yksi.

3. erä

Jos et itse tee, niin kaveri tekee – näin kävi JYPille ottelun kolmannen erän kahdeksannella peliminuutilla. Puolustaja Jake Newton pääsi kuin varkain yksin läpi, mutta lopputuloksena kolisivat vain pleksit. Tästä hetki, niin TPS mutkitteli JYP-viisikon läpi ja Teemu Väyrynen sai jälkitilanteesta pamauttaa kiekon tyhjään verkkoon.

Tästä ei ehtinyt kulua kuin 37 sekuntia, niin halli pauhasi taas. Teemu Väyrynen sai kokeilla kolmesti JYP-puolustuksen näennäisestä estelystä huolimatta ja lopulta Aleksi Salosen rystysiipaisu ujutti kiekon ohi Laurikaisen. Tilanne oli 3–1 ajassa 48.18. Tässä ajassa JYP otti myös aikalisän.

JYPin kavennusyritykset jäivät lopulta räpellyksiksi, ja ainoa, joka sai kiekon maaliin, oli TPS:n Lauri Pajuniemi. Hän sinetöi loppulukemiksi jääneet luvut 4–1 ajassa 58.46.

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .