JYP junttasi herneen TPS-nenään – Voitti luvuin 3–1

1. erä

JYPin kokoonpanossa nähtiin yksi muutos aivan ottelun kynnyksellä. Alkuveryttelyssä mukana ollut hyökkääjä Oskari Kalajanniska nousi lopulta mukaan pöytäkirjaan, kun puolustaja Roni Allén joutui jäämään pois. A-nuorten varakapteeni Kalajanniska on lähtökohtaisesti 13. hyökkääjä ja ensimmäistä kertaa urallaan liigaottelun kokoonpanossa.

Hurrikaaniryhmä avasi erän pirteästi ja pääsi jo ensimmäisellä vitosella pelaamaan tovin viidellä kolmea vastaan. Ylivoima oli kuitenkin koko ajan melkoista koheltamista ja päättyi lopulta JYPin väärään vaihtoon.

Kova tempo oli määräävä tekijä koko erän ajan, mutta mitä pidemmälle ensimmäinen 20-minuuttinen eteni, sitä paremmin se oli TPS:n hallussa. Maaleja fyysisessä avauserässä ei kuitenkaan nähty. TPS aloittaa toisen erän ylivoimalla, kun JYP-pakki Ossi Ikoselle tuomittiin 2+10 minuuttia laitataklauksesta kolme sekuntia ennen ensimmäisen erän loppua.

2. erä

Toisen erän ylivoimalla aloittanut TPS jatkoi siitä, mihin avauserän lopulla jäi. Erä ehti vanhentua minuutin ja 15 sekuntia, kun Otto Nieminen iski kiekon takaylänurkkaan ylivoimalla. Mikko Kaltevan blokki jäi vajaaksi ja reppu heilui. Melko nopeasti Niemisen maalin jälkeen TPS pääsi uudelleen ylivoimalle ja JYP oli pahemman kerran köysissä ensimmäiset 6-7 minuuttia.

Nopeasti pelin luonnen kuitenkin muuttui. Ossi Louhivaara osui jo kolmannessa peräkkäisessä pelissä ja takoi Miika Lahden ja Janne Kolehmaisen esityöstä 1-1 -tasoituksen. Hetkeä myöhemmin nähtiin pitkästä aikaa TPS:n jäähy, kun Lucas Ekeståhl-Jonsson lähti 2+10 -minuuttiselle. Sen aikana Eric Perrin ja J-P Hytönen mestaroivat Jarkko Immoselle avopaikan miinuskulmaan ja maestro nosti 2-1. Jonkinlaisen kimmokkeen kiekko otti vielä Hytösestä ja kipparille maali myös merkittiin.

Erän lopulla TPS-puolustaja Ilkka Heikkinen ui selkää, katsoi anovasti tuomariin ja toivoi rangaistusta JYPille. Sellaista ei kuitenkaan tullut, joten Samuli Ratinen käveli avointa keskikaistaa maalipaikkaan ja tulitti yläkulmaan taukolukemiksi 3-1. Erän alkupuolen turkulaishallinta oli kuin muisto vain herne oli uponnut TPS-nenään.

3. erä

JYP säilytti hallinnan myös kolmannessa erässä. Peli päättyi lukemin 3–1.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .