JYP kaivoi kuopan, joka uhkaa syvetä - HIFK:n kokoonpanoon kaksi tärkeää pelaajaa

JYP jatkaa täsmälleen samalla kokoonpanolla, jolla se pelasi keskiviikkona. Jarkko Malinen ja Oliwer Kaski palaavat HIFK:n rosteriin.

ASETELMA: HIFK höpläytti JYPiä ensimmäisen ottelun passiivisella ja puolustusvoittoisella pelitavallaan oikein huolella. Se vei sormen suuhun ja tappoi tunteenkin. Hurrikaani mylläköi kaksi erää miten tahtoi ja lähetti laukauksia kohti Kevin Lankisen vartioimaa maalia urakalla, mutta laatupaikat olivat kovin vähissä.

Lienee selvää, että toiseen osaotteluun Helsingissä pelin luonne jonkin verran muuttuu, mutta kuinka paljon? HIFK on varmasti aktiivisempi, mutta kun voittoresepti keskiviikkona löytyi, sitä tuskin lähdetään kokonaan uusiksi kirjoittamaan. JYPin on oltava hyökkäyspelissään huomattavasti huolellisempi ja terävämpi, muuten tulee taatusti taas noutaja.

Nordenskiöldinkadun halli on perinteisesti ollut paikka, jossa tanner tömisee ja aitaa kaatuu. Tässä voi piillä pieni sudenkuoppa. Malttaako jokainen yksittäinen pelaaja pysyä pelisuunnitelmassa, kun tunne on pinnassa Töölön perjantai-illassa? Kotiyleisö haluaa voiton, mutta kliinistä ja passiivista peliesitystä se ei halua.

HIFK saa takaisin kokoonpanoonsa kaksi tärkeää pelaajaa, kun Jarkko Malinen ja Oliwer Kaski palaavat. Ykkössentteri Juhani Tyrväisen pelikieltoa on vielä kaksi ottelua jäljellä.

JYPin miehistö on täysin sama kuin keskiviikkona.

ARVIO: JYP kaivoi ensimmäisessä puolivälierässä itselleen pienimuotoisen kuopan, josta pitäisi nyt kömpiä ylös. On kuitenkin hyvin mahdollista, jopa todennäköistä, ettei se tässä ottelussa onnistu. HIFK tekee 3-4 maalia, JYP yhden tai kaksi.

SEURAA HEITÄ: Romuluinen Janne Kolehmainen oli keskiviikkona niitä harvoja hurrikaanipaitoja, jonka voi sanoa olleen elementissään. Karjalan barbaari raatoi tuttuun tapaansa, tarjoili muutaman painavan taklauksen ja oli lähellä maalintekoakin. Eilen 32 vuotta täyttänyt SaiPa-kasvatti on kovaluontoinen soturi, joka on pudotuspeleissä aina vielä vähän kovempi.

HIFK:n sentterikalusto oheni keskiviikon kohtaamisen alla entisestään, kun Jarkko Malinen putosi rivistä sairastumisen vuoksi vain tunteja ennen ottelua. Nyt Malinen vahvistaa ohueksi käynyttä sentterikalustoa ykkösketjun keskellä laidoillaan Lennart Petrell ja Joonas Rask.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .