JYP kampesi jälleen KalPan kumoon

Jääkiekon SM-liigan sarjakärki JYP peittosi jo kolmannen kerran tällä kaudella rakkaan vihollisensa Kuopion KalPan. JYP oli parempi maalein 3–2. Voittonsa myötä keskisuomalaiset tukevoittivat asemiaan piikkipaikalla.

KalPa oli hetkittäin selvästi hallitseva osapuoli, mutta kuopiolaisten maalinteko oli tuskaista. JYP sen sijaan käytti paikkansa tehokkaasti. Ottelun ratkaisija löytyi yllättävältä taholta, kun johtomaalista vastasi kauden avausosumansa viimeistellyt puolustaja Olli Malmivaara.

– Ei noita maaleja liikaa ole syntynyt. Aika loistava fiilis oli, kun noin tärkeään paikkaan onnistuin, Malmivaara iloitsi.

JYPin muista maaleista vastasivat Jyrki Välivaara ja Olli Sipiläinen. KalPalta onnistuivat Jussi Pesonen sekä Iiro Pakarinen.

– Syö miestä aika paljon. Maalinteko on todella vaikeaa, ei edes osuta maalia päin, KalPa-luotsi Pekka Virta manasi omiaan.

– Meille on tärkeää, että pystytään voittamaan tiukat pelit ja luotetaan, että maalinkin johto riittää. Alivoima näytteli tänään isoa roolia, JYPin valmentaja Risto Dufva sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.