JYP-kasvatit kaukalossa NHL:n harjoitusotteluissa

NHL-joukkueet pelaavat parhaillaan kauden ensimmäisiä harjoitusotteluitaan. Viime yönä kaukalossa nähtiin myös kolme entistä JYP-peluria.

Sami Vatanen iski Anaheimin toisen maalin vain reilun minuutin pelin jälkeen ottelussa Phoenixia vastaan. Anaheim voitti kamppailun peräti 6–2. Vatanen kirjautti kaukalon muhkeimman peliajan ollen jäällä lähes 24 minuuttia (23.51). Vatasen on ounasteltu saavan tällä kaudella kunnon näyttöpaikan Ducks-miehistössä ja ainakin ensimmäinen harjoitusottelu antaa tästä osviittaa. Vatanen pelasi ylivoimaa lähes kuusi ja puoli minuuttia, mikä sekin oli ottelun korkein lukema.

Harri Pesosen edustama New Jersey Devils puolestaan kohtasi paikallisväännössä New York Rangersin. Pesonen sai peliaikaa rapiat kaksitoista minuuttia, laukoi kolme kertaa, mutta tehopisteitä hänelle ei kirjattu. Devils voitti kamppailun 2–1. Joukkueen tshekkitähdet Patrik Elias ja Jaromir Jagr eivät olleet kokoonpanossa mukana.

Olli Määtän toissa kesänä ensimmäisellä kierroksella varannut Pittsburgh vieraili Detroitissa kärsimässä 1–4 -tappion. Kaksi edellistä kautta OHL-junioriliigaa Londonissa tahkonnut Määttä pääsi luutimaan ykkösparissa NHL:n viime kauden toiseksi tehokkaimman puolustajan Kris Letangin vierellä. Määttä pelasi lähes 19 minuuttia ja sai parin minuutin verran vastuuta myös ylivoimapelissä. Tehomerkintöjä ei kuitenkaan kertynyt, laukauksiakin vain yksi.

Kauden ensimmäisistä harjoitusotteluista ei toki pidä vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. NHL-seurojen pelaajaringit ovat tässä vaiheessa kautta yli 40 pelaajan vahvuisia. Lähimpänä vakipaikkaa taalaliigasta on Vatanen, hänen tavoin viime kaudella NHL:ssa debytoinut Pesonen taistelee myös tosissaan peliajasta. Määttä on ykkösvarauksena erityisasemassa, mutta toisaalta on myös mahdollista, että hän pelaa vielä alkavan kauden OHL:ssa. Viime kauden junioriotteluiden lisäksi hän pelasi kolme AHL:n playoff-ottelua Pittsburghin farmijoukkueessa Wilkes-Barressa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Selänne iski 48 sekunnissa, Vatanen 69 sekunnissa