JYP-kasvatti Määtän Pittsburgh otti tukevan johdon NHL:n finaaleissa

Conor Sheary laukoi Pittsburgh Penguinsin 2–1-voittoon San Jose Sharksista, kun NHL:n finaalisarjan toisen ottelun jatkoaikaa oli pelattu 2.35 minuuttia. Penguins kaatoi kalifornialaiset toisen kerran peräkkäin kotikaukalossaan ja johtaa finaaleja nyt pelein 2–0.

Penguinsista tuli NHL:n 50:s joukkue, joka on voittanut loppuottelusarjan ensimmäiset kaksi peliä. Sen 49 edeltäjästä 44 on kääntänyt 2–0-johdon mestaruudeksi.

Sidney Crosby voitti 71 prosenttia aloituksistaan (17/24) ja käänsi ottelun viimeisen aloituksen joukkueelleen. Kris Letang syötti Crosbyn aloitusvoiton jälkeen kiekon Shearylle, jonka rannelaukaus meni Sharksin maalivahdin Martin Jonesin hanskakäden puolelta ylänurkkaan.

– Se toimi täydellisesti, Sheary sanoi ratkaisumaalista.

Tulokashyökkääjä Sheary pelasi kauden ensimmäisen puoliskon AHL:ssä, mutta on tehnyt pudotuspeleissä neljä tärkeää maalia. Sheary teki maalin myös ensimmäisessä loppuottelussa.

– Yritän vain pelata hetkessä ja tehdä parhaani. Tämä on melko epätodellista, Sheary jatkoi.

Penguins meni 1–0-johtoon toisessa erässä Phil Kesselin osumalla, mutta Sharksin puolustaja Justin Braun tasoitti pelin, kun kolmatta erää oli jäljellä 4.05 minuuttia.

San Josen Joonas Donskoi pelasi 16.38 minuuttia ilman tehomerkintöjä ja plus/miinus-saldolla –1. Donskoi laukoi kerran mutta ei saanut tehopisteitä.

Pittsburghin puolustuksessa Olli Määttä sai jääaikaa 20.17 minuuttia. Määtän plus/miinus-tilasto oli yhden pykälän plussalla. San Josen Chris Tierney karkasi Määtän ohi kolmannessa erässä, mutta Tierneyn laukaus kimposi maalivahti Matt Murrayn hanskasta tolppaan.

Sharksin tila vähissä

Sharksin valmentaja Pete DeBoer oli ensimmäisen loppuottelun jälkeen valittanut joukkueensa hyvien maalipaikkojen vähyyttä. Parannusta asiaan ei tullut toisessakaan pelissä, sillä San Jose sai kymmenen laukausta kokoon vasta toisen erän viimeisillä sekunneilla.

– Meidän täytyy löytää keino tehdä maaleja viidellä viittä vastaan. Meidän täytyy löytää keino murtautua läpi. Kentällä ei ole paljon tilaa. Kentällä on kaksi tiivistä kiekkoa pelaavaa joukkuetta ja yksi virhe maksaa koko ottelun, DeBoer sanoi.

Penguins on ollut joukkueista nopeampi kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Se on ehtinyt irtokiekkoihin vastustajia nopeammin ja vienyt Sharksilta tilan kaukalossa.

– Halusimme iskeä heitä vastaan parhaalla pelillämme, Pittsburghin puolustaja Ben Lovejoy sanoi.

– Vuoden ensimmäinen puolisko oli vaikea. Meidän piti opetella voittamaan. Meidän piti yhdistää voimamme kolmannesta puolustajaparista ykkösketjun sentteriin. Kun teemme sen, meitä vastaan on todella vaikea pelata, Lovejoy taustoitti.

Loppuottelusarja jatkuu San Josessa lauantaina.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .