AHL:n suomalaiselle pörssirohmulle NHL-debyytti - Vastuuta myös ylivoimalla?

JYP-kasvatti, Sami Niku debytoi NHL:ssa vajaan kahden tunnin kuluttua, kun hänen seuransa Winnipeg Jets kohtaa Montreal Canadiens vieraskaukalossa alkaen kello 2.30 Suomen aikaa. 21-vuotias Niku kutsuttiin Jetsin vahvuuteen farmijoukkue Manitoba Moosesta sunnuntaina.

Nuori puolustaja on keikkunut läpi kauden AHL:n pakkipörssin kärkisijoilla ja on tällä haavaa toisena kerättyään 71 ottelussa 15+37=52 pistettä. Niku pelaa Winnipegin kakkosparissa yli 550 NHL-ottelua tahkonneen Tyler Myersin kanssa. Hän päässee jäälle myös joukkueensa kakkosylivoimassa.

- Niku on pelannut erinomaisen kauden AHL:ssa ja nuo numerot ovat yllätäneet meidät. Hän on hyvin luisteleva puolustaja ja sitä me odotamme häneltä myös täällä, Winnipegin päävalmentaja Paul Maurice sanoi seuran Twitter-tilillä julkaistussa videossa.

 

Nikusta tulee yhdeksäs jyväskyläläisen kiekkokoulun kasvatti, joka on pelannut NHL-otteussa. Aiemmat kahdeksan ovat Raimo Summanen, Tuomas Pihlman, Mikko Luoma, Sami Vatanen, Harri Pesonen, Olli Määttä, Joonas Nättinen ja Julius Honka.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .