JYP kepitti vihdoin KalPan - "Oli kaoottinen peli"

Olihan se melkomoinen näytös kaikkinensa. Ennen ottelun alkua pidettiin seremonia, jossa JYP lanseerasi oman kunniagalleriansa JYP Hall of Famen. Siihen kuuluvat automaattisesti pelaajat, joiden numerot on jo aiemmin jäädytetty eli Pentti Mikkilä, Pertti Rastela, Risto Kurkinen ja Ari-Pekka Siekkinen. Hall of Fameen otetaan myös taustahenkilöitä, joista ensimmäisinä kunnian saivat toimitusjohtaja emeritus Urpo Helkovaara, toimistopäällikkö emerita Sirkka-Liisa Korhonen sekä kaukalosta tutut Antti Virtanen, Tuomas Pihlman ja Sinuhe Wallinheimo.

Sitten ryhdyttiin pelaamaan jääkiekkoa, jossa JYP oli tällä kertaa KalPaa parempi 3-0 -lukemin ja otti kauden ensimmäisen voittonsa Pönttövuoren hegemoniaväännöistä.

- Oli aika kaoottinen ja tapahtumarikas peli. Kyllähän meille tarjottiin sitä etsikkoaikaa runsaan ylivoiman myötä. Ylivoiman intensiteetti ei riittänyt ja maalinteon tukitoimet puuttuivat, summasi KalPan päävalmentaja Sami Kapanen iltapuhteen osuvasti.

- Lähestyttiin tätä peliä siltä kannalta, että ei olla KalPaa voitettu ja aika herkullinen peli on tulossa tiistaina. Jos olisin jonkun vastustajan saanut tähän kenraaliharjoitukseen Suomesta valita, niin se olisi ollut KalPa. Se pelaa juuri sellaista aktiivista ja modernia jääkiekkoa, jota Ruotsissa paljon pelataan, JYP-luotsi Marko Virtanen totesi tiistaina Växjötä vastaan pelattavaan CHL-finaaliin viitaten.

Ihmeellinen jäähymäärä

Ottelun avauserän osalta ei sanottavasti jälkipolville kerrottavaa jäänyt, mutta toinen erä oli toista maata. Erän alkuminuuteilla huudettiin nuijaa kuin 1980-luvulla konsanaan. Joonas Nättinen taklasi Mathew Maionea vartaloon, mutta muutenkin hieman omituisesti vihellelleet tuomarit Lassi Heikkinen ja Mikko Kaukokari komensivat Nättisen suihkuun päähän kohdistuneesta taklauksesta. Nättisen vitosen aikana KalPa pelasi minuutin verran viidellä kolmeakin vastaan, kun Janne Kolehmainen sai niin ikään melko köykäisen jäähyn ryntäyksestä, mutta vierasjoukkue ei pystynyt tilannetta hyödyntämään.

Kun JYP vihdoin pääsi täysilukuiseksi, puraisi savolaisia oma koira. Juuso Puustinen vippasi rystyltä 1-0 hieman erän puolivälin jälkeen. Vajaan 14 minuutin kohdalla KalPa pääsi jälleen ylivoimalle, kun Mikko Mäenpää sai 2+2 minuuttia korkeasta mailasta. Tällä kertaa jäähy oli täysin aiheellinen.

Erän lopulla JYP karkasi jo kahden maalin johtoon, kun Ossi Louhivaara laulatti ylänurkkaa rannekudillaan. Kolmannessa erässä Jerry Turkulainen löi Antti Suomelan esityöstä tyhjään rysään 3-0 ja se oli sillä hyvä.

- En tiedä, olenko koskaan ollut mukana ottelussa, jossa on näin paljon jäähyjä, siunaili Turkulainen.

Tuomaripari Lassi Heikkinen - Mikko Kaukokari puhkui kaikkiaan 13 kaksiminuuttista ja yhden ulosajon ottelussa, jossa ei tapahtunut sinänsä mitään ihmeellistä.

"Hoitakaa pokaali kotiin"

KalPa-luotsi Kapasen käyttämä termi "kaoottinen" kuvasi ottelua monesta kohdin erinomaisen hyvin. JYP kiskoi energiaa alivoimistaan ja ratkoi pelin toisen erän jäähysuman päätteeksi.

- Teema oli "Keskity siihen, mihin pystyt vaikuttamaan". Ja kyllähän se pysyi aika hyvin lapasessa sitten lopulta, Marko Virtanen myhäili.

Muutaman päivän päässä odottava CHL-finaali on luonnollisesti hurrikaanipaidoille kauden isoin peli toistaiseksi.

- Kun sinne päästiin, on menty peli kerrallaan ja viikko kerrallaan. Sen kanssa on tehty töitä, että ajatus ei karkaile fnaaliin ennen aikojaan. Nyt päästään hyvällä fiiliksellä Växjöön, olen erittäin tyytyväinen tämän viikon seitsemään pisteeseen, hän lisäsi.

Vaikka kaukalossa ollaan tietenkin napit vastakkain, on KalPakin JYPin CHL-huipennuksessa hengessä mukana.

- Hoitakaahan pokaali kotiin, niin saadaan Suomeenkin jotain juhlittavaa, huikkasi Sami Kapanen kollegalleen Virtaselle lehdistötilaisuudesta poistuessaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .