JYP koki paranemisen

Loppiaistorstai oli tuoda JYPin komeaan kotipelisaldoon ikävän lommon, kun Rauman Lukko piinasi kotijoukkuetta armottomasti. Kahden ensimmäisen erän ajan JYP oli pahassa sillassa, kunnes Hippoksella tapahtui jonkin sortin ihmeparantuminen. Toisen erätauon aikana hurrikaanilauma karisti tahmeudet jaloistaan, alkoi pelaamaan aktiivisesti ja rallatteli lopulta yllättävän selvänumeroiseen voittoon. JYPin huikean kolmannen erän ansiosta loppulukemat kirjattiin isännille 4–1 (0–1, 0–0, 4–0).

Voitostaan JYP saa kiittää jälleen todellista tehovitjaansa Antti Pihlström – Eric Perrin – Harri Pesonen. Pirkka-Pekka Petelius -troikka oli päätöserässä käytännössä täysin pitelemätön, mikä heijastui myös ottelun tilastoihin. Laituri Pihlström nakutteli uransa ensimmäisen hattutemppunsa (tehot 3+1), sentteri Perrin namutteli tasoitusmaalin ja kolme maalisyöttöä ja työmyyrä Pesonenkin kirjasi itselleen syöttöpisteen.

– Päätettiin toisella erätauolla, että laitetaan kaikki viimeisessä erässä peliin. Saatiinkin parempi liike pelaamiseen, eikä Lukko pysynyt enää perässä, Pihlström kuvasi tehokkaan päätöserän tapahtumia.

Arvokas nousu

Voitto oli JYPille myös arvokas. Sen lisäksi, että joukkue vältti toisen peräkkäisen tappionsa, jyväskyläläiset onnistuivat nousemaan vaikeasta asemasta kukoistavaan lopetukseen. Pihlströmin mukaan juuri takaa-ajotilanteesta nouseminen oli torstain voiton yksi merkittävimmistä palkinnoista.

– Totta kai saatiin tärkeät pisteet. Mutta siltä kantilta voitto oli erityisen arvokas, että pystyimme nousemaan takaa ohi. Tällaisia tilanteita ei ole meille tullut hirveästi tällä kaudella, ja tällainen taisteluvoitto on opettavainen asia myös kevään pudotuspelejä ajatellen, illan sankari filosofoi.

Jos oli Pihlström torstaina maaginen, samaa voidaan sanoa myös tehoketjun aivoista Perrinistä. Sentteri sytytti kotijoukkueen kiskaisemalla tasoituksen ajassa 40.43, jonka jälkeen yhteispeli yhdessä Pihlströmin kanssa oli ajoittain silmiä hivelevää.

– Osoitimme joukkueena, että kykenemme kääntämään ottelun vaikeasta tilanteesta. Tällainen voitto kasvattaa meitä joukkueena, Perrin arveli.

– Omat tehopisteet ja hyvä pelivire kertovat koko ketjun hyvästä pelaamisesta. En halua liikaa analysoida julkisesti omia maalejani ja tehopisteitäni, sillä ne ovat aina koko ketjun yhteistulosta. Tällä hetkellä tässä ketjussa on joka tapauksessa todella hieno pelata, kanadalainen jatkoi.

JYP ei nitkahtanut

Jos JYP oli erinomainen viimeisen 20 minuutin aikana, ensimmäiset 40 minuuttia jättivät ilmaan kysymysmerkkejä. Varsinkin toisessa erässä Lukko oli erinomainen, eikä Hippoksella ole tällä kaudella kenties nähty yhtä pahasti alakynnessä olevaa kotijoukkuetta.

Lukon ainokaisen iski Justin Morrison ensimmäisen erän päätöshetkillä. Toisessa erässä vierailijat pääsivät puolestaan kahdesti myllyttämään ylivoimaa, mutta JYP kesti tykityksen. Osakiitos kuuluu myös JYPin maalille paluun tehneelle Joni Myllykoskelle, joka pysyi terävänä piinavimmilla hetkillä.

– Toisessa erässä oli paikka nitkahtaa, jos olisi ollut sellainen päivä. Pelaajat olivat tänään kuitenkin sinnikäitä, ja kolmannessa erässä saimme palkinnon. Täytyy myös kehua, että Lukko oli tänään erinomainen, JYPin päävalmentaja Risto Dufva totesi.

JYP ei ehdi juhlistamaan Lukko-voittoaan pitkään. Hurrikaanimiehistön seuraava rähinä mitellään nimittäin jo perjantaina Helsingissä Jokereita vastaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.