JYP kokoaa palapeliä uudelleen - kovia menetyksiä piisaa

JYPin jääkiekkojoukkue on menettänyt kovia pelaajia mestaruuteen päättyneen kauden jälkeen. Varmojen lähtijöiden listalla on ainakin kahdeksan nimeä. Lisäksi muutaman pelaajan jatko hurrikaaninutussa on epävarmaa.

KHL-kaukaloon suuntaavat pitkäaikainen kapteeni Juha-Pekka Hytönen sekä Jani Tuppurainen. Hytönen lähtee Amur Habarovskiin, jota valmentaa Hannu Jortikka. Tuppuraisen uusi seura on mitä todennäköisimmin ukrainalainen Donbass Donetskii, joka uutisoi Tuppuraisen siirrosta verkkosivuillaan jo ennen kuin sopimusta oli tehty.

Huippupakki Sami Vatanen siirtyy taalajäille NHL:ään Anaheimin riveihin.

Puolustaja Arto Laatikainen siirtyy Bluesiin, hyökkääjät Filip Riska Lukkoon, Tuomas Pihlman Ässiin sekä Turo Asplund Jukureihin.

Pavel Skrbek pelaa myös ensi kauden muualla.

Ainakin maalivahti Riku Heleniuksen, Eric Perrinin ja Petr Hubacekin jatko JYPissä on vielä auki. Perrin saattaa lopettaa uransa tai palata vielä Jyväskylään. Perrinin odotetaan kertovan jatkoaikeistaan elokuussa.

Heleniukselle tuntuu puolestaan olevan kysyntää ulkomailla. IS-Veikkaaja kertoi toukokuun puolivälissä, että Heleniuksesta olisi kiinnostunut ainakin NHL-seura Tampa Bay Lightnings. KHL-seuroista Heleniuksesta ovat kiinnostuneet Veikkaajan mukaan ainakin Amur Habarovsk sekä kaksi moskovalaisseuraa.

Tulijoitakin riittää

Myös uusia pelaaja on tulossa hurrikaaniryhmään.

Joukkueeseen liittyvät ensi kaudeksi kanadalaispakki Jason Lepine ja Södertäljestä saapuva puolustaja Mikko Kalteva, yhdysvaltalaishyökkääjä Corey Quirk, Jokipoikien Mikael Ruohomaa sekä Lahden Pelicansista JYPiin siirtynyt Max Wärn. Myös tuttu JYP-kasvo Jyrki Välivaara palaa KHL-kauden jälkeen vahvistamaan JYPin puolustusta.

JYPin markkinointijohtaja Kari Tyni ei olisi huolissaan JYPin pelaajatilanteesta, vaikka nimekkäitä lähtijöitä joukkue menettääkin.

- Ollaan pystytty rakentamaan viimeisten viiden kauden aikana kilpailukykyinen joukkue, eikä ole tarkoitus antaa siitä tavoitteesta yhtään periksi. Meillähän on tällä hetkellä huippuluokan maalivahtiosasto sekä kivikova puolustus. Ainoa missä on ohuutta on hyökkäyspään rosteri, sanoo Tyni.

Tynin mukaan ulkomaalaisvahvistukset Quirk ja Lepine liittyvät JYPin harjoitusrinkiin elokuun alussa.

JYPin tämänhetkinen miehistö on Tynin mukaan harjoitellut yhdessä nyt reilut pari viikkoa.

- Menossa on kuivaharjoittelukausi, ja joukkue treenaa kerran päivässä lukuunottamatta maanantaita ja torstaita, joilloin on kahdet harjoitukset. Viikonloput ovat vapaita. Treeneihin sisältyy kaikkea kuntosalista spinningiin, juoksuun ja pallopeleihin, Tyni kertoo.

 

JYPin sopimuspelaajat, tilanne toukokuun lopussa:

Maalivahdit: Riku Helenius, Joni Myllykoski, Sami Rajaniemi, Samu Perhonen.

Puolustajat: Jyrki Välivaara, Olli Malmivaara, Kalle Koskinen, Kristian Näkyvä, Mikko Kalteva, Jason Lepine, Yohann Auvitu, Henri Auvinen ja Samuli Kankaanperä.

Hyökkääjät: Ossi Louhivaara, Harri Pesonen, Cory Quirk, Miika Lahti, Jonne Virtanen, Antti Jaatinen, Jari Jääskeläinen, Olli Sipiläinen, Mikael Ruohomaa, Max Wärn.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

IS-Veikkaaja: Helenius saamassa NHL-tarjouksen

JYP hankki Pelicansista uuden voimahyökkääjän

JYP pestasi neljä uutta pelaajaa

Kengän paluu JYPiin varmistui